Šport > Košarka
1105 ogledov

Dragić: Ni me presenetil, je pa sra..., da ga ne bo na SP

Goran Dragić Reševalni pas/Twitter
"Sra...," je nov način kvalifikacij Fibe pokomentiral najkoristnejši košarkar zadnjega euroBasleta.

Po tekmi med Los Angeles Lakers in Miami Heat je Goran Dragić opravil kratek pogovorček za Eurohoops.net. Najprej se je dotaknil zadnjega dvoboja med prijateljema in nekdanjima soigralcema LeBronom Jamesom in Dwyanejem Wadom, ki je čez lužo požel veliko zanimanja. Wade bo namreč po tej sezoni zaključil svojo bogato kariero. "To je zgodovina, lepo je biti del te zgodovine. Gre za dva najboljša igralca v ligi, vedno je lepo videti, kako se borita eden proti drugemu. Sta dobra prijatelja, toda na parketu želi vsak dobro opraviti svoje reči. Bila je dobra tekma," je po porazu Vročice s 105:108 dejal Dragić, ki je v svojo statistiko vpisal sedem točk, dva skoka in dve podaji. Na parketu je prebil le nekaj več kot 17 minut.

V zadnjih tednih se nekdanji slovenski kapetan ni naigral, saj ga vseskozi muči neprijetna poškodba. "Je težko, prvič sem v takšnem položaju, prej nikoli nisem imel težav s poškodbami. Boriš se s sabo, s svojo glavo. Moram biti potrpežljiv, nič se ne bo zgodilo čez noč. Imam družino, ki me podpira, poskušam opraviti svoje delo in prej ali slej se bom vrnil."

Seveda je beseda nanesla tudi na predstave Luke Dončića. "Je izjemen. Sploh me ni presenetil, poznam ga že od malih nog, lani pa sva skupaj igrala za reprezentanco. Zame to ni nič novega. Ko vidiš te tekme, rečeš 'vau', a veš, da je to sposoben narediti. Morda so bili ljudje tu nekoliko skeptični pred njegovim prihodom, a jim je dokazal, da so se motili."

Luka Dončić Mnenje Šport Še ena legenda navdušena nad Dončićem

Si izmenjata ideje, kako se lahko izboljša v tej ligi? "To je težko, je popolnoma zaseden, a se pogovarjava, si pošljeva SMS sporočila. Ko sva še bila skupaj v izbrani vrsti, me je veliko spraševal o ligi NBA, kako je tu. Bila sva cimra. Poskušal sem mu podati čim boljše informacije. Zdaj ga je lepo gledati, kako igra."

Slovenska reprezentanca sicer po njegovem slovesu ne bo zaigrala na naslednjem svetovnem prvenstvu. "Ne vem, kaj naj komentiram. Ni pošteno, je 'sranje', ne vem. Z zmago na evropskem prvenstvu bi se moral neposredno uvrstiti na SP. Tako je bilo prej, zdaj pa so spremenili pravila. Še težje je za našo državo, ki je tako majhna in če manjka nekaj košarkarjev iz lige NBA in evroligaških moštev, smo brez prave ekipe. Nismo se uvrstili, bodo pa vsaj nekateri igralci dobili nekaj počitka. Upam, da bo Slovenija na naslednjem velikem turnirju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice