Šport > Košarka
4087 ogledov

Še ena legenda navdušena nad Dončićem

jason kidd EPA
Luka Dončić z vsako tekmo pridobi nove oboževalce.

Luka Dončić je bil na zadnjem dvoboju proti Orlandu blizu svojega prvega trojnega dvojčka v ligi NBA, ko je v svojo statistiko ob koncu tretje četrtine vpisal 7 točk, 11 skokov in 9 asistenc. Ob visoki prednosti ga je nato trener Rick Carlisle 'pozabil' na klopi, mladi Slovenec pa je tako ostal brez tega izredno čislanega dosežka. Postal bi sicer najmlajši košarkar s triple doublom v zgodovini najmočnejše lige.

Njegovo predstavo je iz prve vrste v dvorani spremljal tudi sloviti Jason Kidd, ki je ravno pri trojnih dvojčkih še vedno eden izmed najboljših na večni lestvici. Letos ga je na tretjem mestu prehitel Russell Westbrook, ki je trenutno pri številki 110, sam je zbral 107 triple doublov. Še nekaj časa bo na vrhu lestvice ostal Oscar Robertson (181), drugi pa Magic Johnson (138). Wilt Chamberlain je peti na tem seznamu, ustavil se je pri številki 78, še štiri manj je doslej zbral LeBron James.

luka dončić Blizu rekorda Šport Trener ni upošteval želje navijačev in Dončića

"Oh, kako zna podajati! Mislim, da je resnično izjemen košarkar. Je daleč nad tem, kaj kažejo 19-letniki. Ima neverjeten občutek in obnašanje na parketu, vedno igra s kontrolo. Mislim, da resnično razume igro. Ima odličen košarkarski I.Q.," je za Dallasnews.com izjavil član Hiše slavnih, ki je leta 2011 prav s Telički osvojil naslov v ligi NBA.  

Da gre za posebnega košarkarja, se strinjajo tudi pri Bleacher Reportu, kjer redno osvežujejo lestvico najboljših novincev sezone, Dončić pa ostaja na vrhu tudi po zadnjih tekmah. Tik za Slovenca sta se po nekaj odličnih predstavah prebila četrti izbor nabora in član Memphisa Jarren Jackson Jr. (povprečje 13.3 točke, 4.6 skoka, 1.9 blokade, 51.2-odstoten met iz igre) ter košarkar Clevelenda Collin Sexton (15.7 točke, 2.7 asistence, 45.8.odstoten met iz igre, 43.8 odstotkov zadetih metov za tri točke). Slednji, sicer osmi pick, blesti na zadnjih tekmah, v tem obdobju dosega tudi več točk (19.7) kot Dončić.

Luka Dončić Dončićev predhodnik: Šport "On bo najboljši Evropejec vseh časov"

Prvi pick na draftu Deandre Ayton je padel na peto mesto, pred njega so uvrstili še člana New Yorka Allonza Trierja, Trae Young (5. pick, ki ga je Atlanta z Dallasom zamenjala za Dončića in prihodnji izbor na naboru) in Marvin Bagley III. (2. pick) pa se nista prebila med peterico najboljših.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice