Šport > Košarka
3177 ogledov

Kokoškov je Dončića spravil na kolena

Luka Dončić Dallas Mavericks Reševalni pas/Twitter
Ekipa Phoenix Suns je z 99 proti 89 premagala Dallas Mavericks.

Tekma v Phoenixu se ni končala najbolje za navijače Dallasa, kjer igra Luka Dončić. Po treh zaporednih zmagah so tokrat vknjižili poraz. So pa zato lahko bolj veseli navijači Sunsov in trenerja Igorja Kokoškova. Phoenix se sicer v letošnji sezoni ne more pohvaliti z odličnimi predstavami, saj je trenutno njihovo razmerje zmag in porazov 5 proti 24. Dallas ima na drugi strani 15 zmag in 12 porazov. 

Dallas je že prvo četrtino zaključil z rahlim zaostankom, ki pa se je nato ob polčasu in koncu tretje četrtine zaustavila okoli 10 točk prednosti za Sunse, kolikor je znašala prednost tudi ob koncu tekme.  

Za Dallas je tokrat po dolgem premoru na parket stopil tudi Dirk Nowitzki, ki zaradi poškodbe v tej sezoni še ni igral. Odigral je šest minut in dosegel dve točki. 

Pri Dallasu je bil najboljši strelec Harrison Barnes s 15 točkami, le točko manj je zbral DeAndre Jordan, ki je v svojo statistiko vpisal tudi 15 skokov. 

Luka Dončić je v 31 odigranih minutah dosegel 13 točk in zbral 6 podaj, poleg tega pa lahko na njegov račun vpišemo še 5 skokov. Med njegovimi vidnejšimi potezami na tekmi lahko izpostavimo prestreženo žogo, po kateri je uspešno zabil, ter vrhunsko podajo Jordanu, ki je nato uspešno vknjižil dve točki za Dallas. 

Liga NBA, izidi:

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 126:111
San Antonio Spurs - LA Clippers 125:87
Orlando Magic - Chicago Bulls 97:91
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 99:89
(Luka Dončić: 13 točk, 6 podaj, 5 skokov v 31 minutah za Dallas)

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.