Dončić! Madre mia!

Foto: Epa
Foto: Epa
Luka Dončić je blestel tudi na evropskem El Clasicu.
Oglej si celoten članek

Mladi slovenski košarkar Luka Dončić je še enkrat potrdil svojo kandidaturo za najboljšega igralca evrolige, tokrat se je izkazal na dvoboju med madridskim Realom in Barcelono. Ob zmagi svojega moštva s 87:75 je bil prvi strelec in podajalec Reala ter drugi skakalec. V svojo statistiko je vpisal 16 točk, sedem podaj in šest skokov.

Dončić tokrat tekme ni začel v začetni peterki, v igro je vstopil šele ob koncu prve četrtine in nato na parketu ostal vse do polčasa. Prav v tem obdobju so si domači priigrali prvo lepšo prednost, a so jo tik pred odmorom zapravili z nekoliko slabšo obrambo in tehnično napako Rudyja Fernandeza, ki je omogočil, da je prvi strelec evrolige vseh časov Juan Carlos Navarro zadel tri proste mete in poskrbel za le dve točki zaostanka Kataloncev (40:38).

Težki časi Dončić po rekordni predstavi: "Briga me."

V tretji četrtini pa so domači stopili na plin, zadevali z vseh položajev in si priigrali odločilno prednost. Ta je znašala že 21 točk, po manjšem naletu Barcelone pa se je štiri minute pred koncem dvoboja po šestih zaporednih točkah Pierra Oriole spustila le na +9. A bližje Katalonci niso prišli.

Dončić, ki je bil znova tudi igralec tekme, je sicer na dvoboju poskrbel za nekaj zelo atraktivnih potez, za pravo navdušenje in vzklike 'Madre mia' na tribunah pa je poskrbel ob koncu tretje četrtine, ko je zadel noro trojko izpod svojega koša. "Zadel je iz Ljubljane," je bil sicer eden izmed komentarjev.

Že pred tem je presenečenje pripravil Brose Baskets, ki je doma s 67:65 premagal trenutno vodilni Olympiacos. Aleksej Nikolić je za zmagovalce igral 11:21 minute, v tem času pa zbral tri skoke, podajo in ukradeno žogo. Nemci imajo zdaj po šest zmag in porazov in so v sredini lestvice, Grki pa so pri razmerju zmag in porazov 9-3.

V petek bosta na parket stopila košarkarja Anadolu Efesa Zoran Dragić in Edo Murić, turško moštvo bo gostilo Baskonio.

Evroliga, 12. kolo:

Fenerbahče Istanbul : Žalgiris Kaunas     89:90
Brose Bamberg : Olympiacos Pirej          67:65
Unicaja Malaga : Himki Moskva             93:84
Real Madrid : FC Barcelona                87:75

Petek, 15. decembra:
CSKA Moskva - Maccabi Tel Aviv
Anadolu Efes Istanbul - Baskonia Vitoria
Panathinaikos Atene - Armani Olimpia Milano
Valencia - Crvena zvezda Beograd

Lestvica:
 1. Olympiacos  21
 2. CSKA  20 (-1)
 3. Fenerbahče  20
 4. Žalgiris  19
 5. Himki  19
 6. Maccabi  18 (-1)
 7. Panathinaikos  18 (-1)
 8. Real Madrid  18
 9. Brose Bamberg  18
10. Barcelona  16
11. Baskonia  16 (-1)
12. Unicaja Malaga  16
13. Crvena zvezda  15 (-1)
14. Anadolu Efes  14 (-1)
15. Valencia  14 (-1)
16. Olimpia Milano  14 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:00 15. December 2017.

    Ma dober je ta Luka, ko bi mu le uspevalo še dolgo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.