Šport > Košarka
22785 ogledov

Dončić po rekordni predstavi: "Briga me."

luka dončić Epa Dončić je dosegel 33 točk (indeks 36).
Slovenski košarkar Luka Dončić po eni najboljših predstav v njegovi karieri ni bil razpoložen za slavje.

Real Madrid je v 11. krogu košarkarske Evrolige izgubil proti Olympiacosu (92:83). Španci so zabeležili šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah in se z manj kot 50-odstotnim izkupičkom (5-6) nahajajo šele na osmem mestu ligaške lestvice.

Prvi ime tekme v Pireju je bil ponovno izjemni Luka Dončić. Trener Pablo Laso mu je namenil slabih 38 minut, kar je največ med vsemi košarkarji na srečanju.

Dončić je dosegel 33 točk (8/12 za dve, 4/9 za tri, 5/7 prosti meti), 6 skokov in 4 podaje. Izsilili je kar sedem osebnih napak in tekmo končal z najvišjim indeksom (36) med vsemi košarkarji, ki so stopili na parket. Kot da to ne bi bilo dovolj, je v skoraj 40 minutah izgubil le eno žogo!

Luka Dončić Evroliga Šport Rekord Dončića ob spektaklu v Pireju

Kljub fantastični predstavi Dončić ne more postati MVP kroga, saj je njegova ekipa izgubila. Osemnajstletniku po tekmi ni bilo do veselja. "Briga me za moj strelski rekord, ker smo izgubili. Ne počutim se dobro. Nisem naredil dovolj, zato mi je prav malo mar, če sem dosegel 33 točk. Izgubili smo," je bil razočaran slovenski reprezentant.

"Težko je premagati ekipo, ki je imela na voljo 36 prostih metov, mi le 11. Ne pritožujem se nad sojenjem, morali bi najti način za zmago. Zgrešili smo nekaj ključnih metov. Iz tega se moramo učiti. Ponosen sem na našo igro," je povedal Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice