Šport > Košarka
426 ogledov

Rekord Dončića ob spektaklu v Pireju

Luka Dončić Epa
Luka Dončić je poskrbel za osebni rekord na tekmi med Olympiacosom in Real Madridom.

Luka Dončić je bil ponovno statistično najuspešnejši igralec kola, v 11. kolu Evrolige se je njegov statistični indeks ustavil pri številki 36. A tudi tokrat zaradi poraza madridskega Reala ne bo postal igralec kola. V rahlo uteho mu ostaja rekorden strelski dosežek, ob porazu po podaljšku s 83:92 je vpisal 33 točk. K temu je dodal še šest skokov in štiri asistence. Dončić je igral dobrih 37 minut. Za dve točki je metal 8:12, trojke 4:9, proste mete 5:7, tekmec pa je na njemu storil sedem osebnih napak. 

Mladi slovenski košarkar na začetku tekme sicer ni bil najbolj uspešen pri metih, a se je nato razigral v nadaljevanju dvoboja. Na tem so vseskozi vodili košarkarji Olympiacosa, ki jim je v prvi četrtini uspel delni izid 14:0 (18:6), gostje pa so nato vseskozi lovili priključek z gostitelji. Lov jim je uspel prav v zadnjih trenutkih četrte četrtine, Grki pa so imeli štiri sekunde pred koncem rednega dela vseeno lepo priložnost za zmago, a je sicer odlični Georgioas Printezis (skupno 21 točk, sedem skokov) zgrešil oba prosta meta. Podaljšek so ob strelsko razpoloženih Dončiću in Jayceeju Carrollu (24 točk) bolje odprli gostje, a so nato vajeti ob težavah z osebnimi napakami visokih igralcev Reala prevzeli domači igralci. Pri madridskem klubu so bili v zadnjih minutah sicer večkrat ogorčeni nad sodniškimi odločitvami, Olympiacos pa je na koncu prišel do lepe zmage. To je s trojko v zadnji sekundi potrdil Kostas Papanikolaou (14 točk, osem skokov).

Osemnajstletni Ljubljančan bi lahko bil že drugi krog zapored najkoristnejši igralec evrolige, saj je imel tako v prejšnjem kot v tem krogu najboljši statistični indeks med vsemi igralci, a naziv MVP se po pravilih podeljuje le košarkarjem iz zmagovalnih ekip. Dončić je imel v prejšnjem krogu proti Crveni zvezdi indeks 32, tokrat 36. V 10. krogu sta bila MVP igralca Nando De Colo in James Gist (30), tokrat pa član Himkija Aleksej Šved (35 indeks, 30 točk).

Luka Dončić Evroliga Šport Dončić statistično najboljši v tem kolu Luka Dončić Kakšna poteza! Šport Dončić po porazu odhitel v garderobo Zvezde

Luka Dončić je bil v tem krogu najboljši strelec in igralec z najvišjim indeksom, tako da ostaja prvi strelec evrolige s povprečjem 20,9 točk na tekmo in najkoristnejši igralec (27,8). Po točkah je izenačen s Švedom, po indeksu pa drugouvrščeni Nando de Colo močno zaostaja (20,8).

luka dončić dj seeley Ko zapojejo pesti Šport Dončić 'pokasiral' klofuto, nato postal še spletni hit

Na parket sta stopila tudi Edo Murić in Zoran Dragić, njen Anadolu Efes pa je doživel prepričljiv poraz na gostovanju pri Crveni zvezdi (81:100). Beograjčani so z odlično obrambo in meti za tri točke nadigrali turško zasedbo, pri slednji je imel Dragić najvišji statistični indeks (19). Zbral je 14 točk, pet skokov in štiri asistence. Murić je odigral manj kot šest minut, v tem času pa v svojo statistiko vpisal le eno izgibljeno žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.