Nowitzki, si videl tole? Ve se, kdo je novi kralj Dallasa!

Foto: Dallas Mavericks luka dončić
Nova tekma, nova briljantna predstava Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Prvi zvezdnik moštva Dallas Mavericks kljub občutno manjši minutaži nikakor ne popušča. Sinoči je na tekmi s Cleveland Cavaliers na parketu preživel le dobrih 28 minut in v tem času dosegel 30 točk, 14 podaj ter sedem skokov. 

Nov standard Dončič je šel hitro na klop in zavrnil pomoč Nowitzkega

Mavericks so slavili z več kot 40 točkami razlike (143:101) in vpisali še četrto zaporedno zmago. Z izkupičkom desetih zmag in petih porazov so telički na visokem petem mestu zahodne konference.

Dončić je vpričo nekdanjega soigralca in mentorja Dirka Nowitzkega zadel 11 od 18 metov iz igre (61%), štiri od osmih poskusov za tri (50%) in vse štiri proste mete (100%). Ob koncu tekme je imel indeks +21.

Foto: Reddit.com nowitzki cuban

Globok poklon "Niti razmišljali nismo, da bi na naboru izbrali Dončića."

Foto: Reddit.com Statistika čudeženega dečka iz dneva v dan postaja bolj zastrašujoča. Povprečje doseženih točk se vztrajno približuje tridesetici (29,9), obenem je najboljši skakalec (10,4) in podajalec (9,7) svojega moštva. Od povprečja trojnega dvojčka ga loči samo še 0,3 podaje. To pa še ni vse! Dončić je prav tako najboljši košarkar Dallasa po številu ukradenih žog (1,4), kar je še en dokaz, da se močno napreduje tudi v obrambi, kjer ima po mnenju analitikov največ rezerve.

Dallas je z visoko zmago nad Clevelandom zaključil serijo štirih domačih tekem. Dončić je v seriji prispeval 33,3 točke, 10,8 skoka in 11,0 podaje na tekmo. Telički so v 121 minutah, kolikor jih je preživel na parketu, nasprotnike nadigrali s skupno kar 91 točkami razlike.

Popularnost Neverjetno število prodanih Dončićevih dresov govori same zase

Trojnega dvojčka sinoči ni dosegel, a je vseeno poskrbel za zgodovinski dosežek. Postal je namreč najmlajši košarkar v zgodovini, ki je na treh zaporednih tekmah dosegel vsaj 30 točk in 10 podaj. 

Dončić je prav tako prvi košarkar Dallasa s 30 doseženimi točkami na treh zaporednih tekmah po Nowitzkemu že daljnega leta 2010.

Težavnost lige Legendarni Srb razkril pet razlogov za nore Dončićeve številke. Ni kvaliteta...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.