Dončić najmlajši s tem izjemnim dosežkom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić je proti Phoenixu dosegel 45 točk.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik je v prvi tekmi drugega kroga končnice prikazal izjemno individualno predstavo, ki pa ekipi Dallas Mavericks ni prinesla zmage proti moštvu Phoenix Suns. Slednji je slavil s 121:114 s kolektivno predstavo, Luka Dončić pa prave pomoči v napadu tokrat ni imel, več od pričakovanega je dodal le Maxi Kleber. Ljubljančan je zbral 45 točk, 12 skokov in 8 asistenc.

S tem strelskim izkupičkom je Luka postal najmlajši košarkar, ki je na tekmah v končnici šestkrat presegel mejo 40 doseženih točk.

Ob tem je po vsega 17 tekmah v play-offu presegel takšne zvezdnike kot so Larry Bird, Giannis Antetokounmpo, Damian Lillard, Kyrie Irving, Tracy McGrady in trenutna tekmeca Chris Paul in Devin Booker. Dončić se je pri šestih tekmah s 40+ izenačil s Stephom Curryjem in Georgeom Gervinom.

Za povrh vsega ima Slovenec zdaj enako povprečje doseženih točk v končnicah kot za mnoge najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan. Oba sta zdaj pri povprečju 33.4 točke. Air Jordan je sicer odigral 179 play-off tekem, Luka že omenjenih 17.

Čeprav so se pojavili nekateri očitki, da v igro v napadu Dončić ni dovolj vključil soigralcev, je bil trener Dallasa z njegovo individualno predstavo zadovoljen. "Uspevalo mu je vse, kar se je odločil narediti. Zadeval je iz rakete, s srednje razdalje, izza črte za tri točke, tudi soigralcem pa je po mojem mnenju pripravil nekaj povsem odprtih metov, ki jih ponavadi tudi zadanemo. Mislim, da je igral odlično," je za ESPN izjavil Jason Kidd.

Ostali člani prve peterke pri Dallasu so sicer skupno zbrali 39 točk, drugič v končnicah se je zgodilo, da je Dončić sam presegel število točk svojih kolegov iz začetne peterke.

NBA končnica V zadnjih minutah juriš Dallasa, Dončić čez 40

"Potrebujemo le nekoga, ki se bo priključil 'zabavi'," je ocenil Kidd. Kleber je sicer dosegel 19 točk, precej manj od pričakovanega pa je uspevalo Jalenu Brunsonu, ki je blestel proti Utahu, tokrat je iz igre metal le 6/16 in zbral 16 točk, in Spencerju Dinwiddieju. Ta je z metom 3/8 vknjižil le 8 točk.

Druga tekma bo na sporedu v noči s srede na četrtek po slovenskem času, dvoboj bo znova odigran v Phoenixu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.