Dončić zaprl usta kritikom: "Ljudje ne bodo priznali, toda ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik je poslal jasno sporočilo svojim kritikom.
Oglej si celoten članek

Luka Donćić v letošnji sezoni lige NBA navdušuje na obeh straneh igrišča, kar potrjujo tudi številke. Čeprav je 23-letni organizator igre primarno znan kot bolj napadalno usmerjeni košarkar, pa njegova obrambna statistika kaže na velik napredek v primerjavi s preteklimi sezonami.

Dončić v tekoči sezoni v povprečju beleži 1,8 ukradene žoge na tekmo (rekord kariere in četrti najboljši rezultat v ligi!) oziroma 3,3 odboje, kar je trenutno deveti izid med vso košarkarsko smetano.

"Ljudje tega ne bodo priznali, toda menim, da sem letos resnično naredil velik korak naprej," je v pogovoru za Dallas Morning News dejal slovenski košarkar. "Ne potrebujem ljudi, da verjamejo, ker jaz verjamem vase. Menim, da v obrambi igram precej bolje kot v zadnjih štirih letih. Prepričan sem, da sem naredil velik korak naprej," je samozavestno ocenil Dončić.

Foto: Twitter Luka Dončić

Tudi trener Jason Kidd stemi k temu, da bi njegov prvi zvezdnik postal vsestranski igralec tako na obrambni kot napadalni polovici.

"Luka želi postati izpopolnjen igralec. Ni veliko košarkarjev, ki lahko to rečejo. Upam, da mu bomo lahko pomagali to doseči. Želi si pokrivati igralce z žogo. S tem pomaga naši obrambi, obenem pa ostajamo zvesti tudi metodi, po kateri ščitimo drug drugega. Tako je postavljena naša obramba," je izpostavil 49-letni strateg.

Dončićevo povprečje po 18 odigranih tekmah (9-9) znaša 33,4 točke, 8,9 skoka in 8,2 podaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:03 27. November 2022.

    Pravilno, da verjame vase. Zame je še vedno precenjen igralec tudi s tem kar je pokazal na EP.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.