Dončić prejel še eno nagrado s strani evrolige

Foto: Profimedia luka dončić
Slovenski košarkar Luka Dončić z novo nagrado.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski virtuoz in igralec španskega Reala iz Madrida Luka Dončić je drugo leto zaporedoma prejel nagrado, ki jo vodstvo evrolige nameni najbolj obetavnemu igralcu v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Za 19-letnim Dončićem sta se uvrstila Španec Alberto Abalde (Valencia) in Mathias Lessort (Crvena zvezda).

Marko Milič Dončiću bo lažje kot Petroviću, sam bi v NBA preskočil Ferrarija

Čudežni košarkarski deček iz Slovenije, ki je še vedno eden od pretendentov za naziv najbolj koristnega igralca evrolige, je v tej sezoni v povprečju dosegal 16,1 točke ter 4,4 podaje in 4,0 skoka na tekmo, njegov Real pa se je prebil tudi na zaključni turnir, ki bo med 18. in 20. majem v Beogradu. Real se bo v polfinalu pomeril z ekipo CSKA iz Moskve, drugi polfinalni par pa je Fenerbahče Istanbul - Žalgiris Kaunas.

Skavt NBA ekipe "Kokoškov na naboru ne bo odločal o izboru Dončića"

Dončić je tretji košarkar v evroligi, ki je dvakrat zaporedoma prejel nagrado za najbolj obetavnega igralca v Evropi, pred njim je to uspelo Črnogorcu s španskim potnim listom Nikoli Mirotiću in Srbu Bogdanu Bogdanoviću. Od Slovencev je to nagrado prejel tudi Erazem Lorbek v sezoni 2004/05.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.