Luka "Clutch" Dončić

Foto: Epa luka dončić
V ključnih trenutkih je žoga kot po pravilu romala v roke najboljšega slovenskega košarkarja.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je v svoji krstni sezoni onkraj luže postal prvo ime moštva Dallas Mavericks, kar se je odražalo tudi v tem, da je prevzemal odgovornost v ključnih trenutkih srečanja.

Ko se je tekma lomila, je bila taktika trenerja Ricka Carlisla dokaj neposredna in enostavna: žogo Dončiću!

V odločilnih in napetih trenutkih je bil slovenski čudežni deček vselej logična izbira. Posledično je imel kar nekaj priložnost za dvoboj s sireno, ki jo je v slogu košarkarskih velikanov znal premagati na precej spektakularen način.

Eden izmed vrhuncev sezone je nedvomna njegova izenačujoča trojka v zadnji sekundi, s katero je izsilil podaljšek s Portland Trail Blazers. Dallas je tekmo kasneje izgubil, a legenda o Luki je takrat dobila krila.

Dončić je rojen za velike trenutke, o čemer pričajo tudi številke. V lanski sezoni je imel 42,7-odsoten met iz igre, ta pa je v zadnji četrtini narasel na 44,2 odstotka.

Najučinkovitejši, kar 44-6-odstoten, je bil v t.i. "clutch" momentih oziroma odločilnih trenutkih srečanja, kar ga uvršča na visoko 20. mesto med vsemi košarkarji v ligi. Prav tako je zadel kar 53,3-odstotka metov iz igre v zadnjih 30 sekundah tekem.

Nekaj njegovih dvobojev s sireno si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.