Šport > Košarka
5899 ogledov

Luka "Clutch" Dončić

luka dončić Epa
V ključnih trenutkih je žoga kot po pravilu romala v roke najboljšega slovenskega košarkarja.

Luka Dončić je v svoji krstni sezoni onkraj luže postal prvo ime moštva Dallas Mavericks, kar se je odražalo tudi v tem, da je prevzemal odgovornost v ključnih trenutkih srečanja.

Ko se je tekma lomila, je bila taktika trenerja Ricka Carlisla dokaj neposredna in enostavna: žogo Dončiću!

V odločilnih in napetih trenutkih je bil slovenski čudežni deček vselej logična izbira. Posledično je imel kar nekaj priložnost za dvoboj s sireno, ki jo je v slogu košarkarskih velikanov znal premagati na precej spektakularen način.

Eden izmed vrhuncev sezone je nedvomna njegova izenačujoča trojka v zadnji sekundi, s katero je izsilil podaljšek s Portland Trail Blazers. Dallas je tekmo kasneje izgubil, a legenda o Luki je takrat dobila krila.

Dončić je rojen za velike trenutke, o čemer pričajo tudi številke. V lanski sezoni je imel 42,7-odsoten met iz igre, ta pa je v zadnji četrtini narasel na 44,2 odstotka.

Najučinkovitejši, kar 44-6-odstoten, je bil v t.i. "clutch" momentih oziroma odločilnih trenutkih srečanja, kar ga uvršča na visoko 20. mesto med vsemi košarkarji v ligi. Prav tako je zadel kar 53,3-odstotka metov iz igre v zadnjih 30 sekundah tekem.

Nekaj njegovih dvobojev s sireno si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice