Šport > Košarka
279 ogledov

Znana datuma dvobojev med Dončićem in Dragićem

dragić dončić Reševalni pas/Twitter
Tokrat bo slovenski obračun v Miamiju na sporedu konec februarja.

Najmočnejša košarkarska liga na svetu, severnoameriška liga NBA, se bo začela z losangeleškim mestnim derbijem med Lakers in Clippers. Na eni strani bosta stala MVP finala Kawhi Leonard in All-Star zvezdnik Paul George proti prvemu zvezdniku lige LeBronu Jamesu in Anthonyju Davisu. Tudi prvaki, Toronto Raptors, bodo sezono odprli 22. oktobra.

Prvaki bodo obrambo naslova v 74. sezoni lige NBA začeli v domači dvorani proti New Orleans Pelicans, ki so na naboru NBA dobili prvi izbor, Ziona Williamsona, so sporočili iz vodstva lige NBA, kjer so danes razkrili koledar nove sezone.

Dallas Mavericks, ki imajo v svojih vrstah najboljšega novinca leta, Slovenca Luko Dončića, bodo prvič po 20 letih sezono začeli brez slovitega nemškega zvezdnika Dirka Nowitzkega. Prva tekma jih čaka 23. oktobra, ko bodo v Teksas prišli gostovat Washington Wizards, dva dni pozneje jih že čaka gostovanje pri New Orleans Pelicans.

Slovenski čudežni deček Dončić se bo s svojim mentorjem v reprezentanci, Goranom Dragićem, prvič na parketu srečal 14. decembra, ko bo Dragić z Miami Heat gostoval v dvorani American Airlines v Dallasu. Šele 28. februarja prihodnje leto pa bo Dončić vrnil obisk Dragiću, saj bo z Dallasom gostoval v AmericanAirlines Areni na Floridi. Sicer bodo košarkarji Miamija sezono začeli 23. oktobra s tekmo na Floridi proti Memphis Grizzlies.

dončić dragić Analiza Šport V zadnjih 30 letih Ljubljančani drugi med tujci po plačah v NBA

To sezono bo v ligi NBA nastopal še tretji Slovenec, odkar se je čez lužo podal Vlatko Čančar, ki so ga na naboru izbrali Denver Nuggets. Ti bodo prav tako sezono odprli 23. oktobra, ko se bodo v gosteh pomerili s Portland Trail Blazers.

Vse ekipe bodo v rednem delu sezone 2019/20 odigrale po 82 tekem, 41 v domači dvorani in 41 v gosteh, skupno 1230 tekem. Sezona NBA se bo s 13 tekmami končala 15. aprila 2020, 18. aprila pa se bo že začela končnica prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice