Šport > Košarka
10396 ogledov

V Dallasu navdušeni nad tem, kar Dončić počne v Ljubljani

luka dončić Instagram
Prizadevanja najboljšega slovenskega košarkarja niso ostala neopažena.

Luka Dončić bo večmesečni premor med dvema sezonama lige NBA izkoristil za krepitev fizične pripravljenosti.

Svoj čas v domovini preživlja v telovadnici ali na prostem, sodeč po objavah na družbenih omrežjih pa mu do izklesanega telesa in "šestorčka", ki ga je obljubil lastniku Dallasa Marku Cubanu, ne manjka več veliko.

luka dončić Obljuba dela dolg Šport Nič čudnega, da se Dončić žene kot črna živina

Slovenski as je v zadnjih tednih pošteno zavihal rokave in se zakopal v delo. V prihajajoči sezoni bo želel dokazati, da lanska, v kateri je beležil 21,2 točke, 7,8 skoka ter 6,0 podaje na srečanje, ni bila nikakršno naključje.

Največ pozornosti bo namenil fizični pripravi in se tako znebil še zadnje pomanjkljivost v njegovi igri.

20-letnik je z garaškim pristopom naredil velik vtis na šefe v Dallasu, ki budno spremljajo njegov napredek. "Vem, da to poletje gara kot nor. Vem, da je zelo motiviran za novo sezono," je povedal trener Rick Carlisle.

Nova podoba Šport Izklesani Dončić s temi fotografijami utišal zlobne jezike

Dončićeva delovna vnema ni naključna, temveč gre za jasno začrtano smer razvoja s strani njegovega moštva. V Dallasu se namreč zavedajo, da ga bodo kot aktualnega novinca leta rivali vzeli na piko, posledično pa bo postal tarča bolj fizične igre.

Prav zato je še toliko bolj pomembno, da se pred začetkom sezone približa optimalni fizični pripravljenosti. 

"To je povsem normalna smer razvoja, po kateri gre vsak košarkar na prehodu iz prve v drugo sezone. Še posebej igralci, kakršen je Luka, ki odigrajo tako izjemno prvo leto. V prihajajoči sezoni se ga bodo rivali pošteno lotili."

"Razvijanje telesa in fizične pripravljenosti bo pripomoglo k temu, da postane zares vrhunski igralec," je dodal Carlisle.

Dončić je v krstni sezoni dosegel 24 dvojnih dvojčkov in osem trojnih dvojčkov. 

rick carlisle | Avtor: Epa Epa
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.