Šport > Košarka
9410 ogledov

Nič čudnega, da se Dončić žene kot črna živina

luka dončić Instagram
Luka Dončić je mož beseda, kar potrjuje tudi njegova delovna vnema med pripravami na novo sezono.

Kdor je mislil, da bo Luka Dončić po epski debitantski sezoni, v kateri si je priigral priznanje za novinca leta, zaspal na lovorikah, se je dodobra uštel. 

Mladi košarkar je namreč polno zaseden s pripravami na novo sezono.

Za razliko od natrpanega urnika, kakršnega je bil vajen pri Real Madridu, ima Dončić kot košarkar Dallas Mavericks občutno več časa za nabiranje moči. 

Polletni premor, kolikor ga imajo na voljo moštva, ki se lani niso uvrstila v končnico, bo 20-letnik izkoristil tudi za krepitev fizične pripravljenosti.

Če se je lani občasno srečeval z očitki, da ima nekaj odvečne maščobe, bodo ob pogledu na njegovo izklesano podobo utihnili tudi najglasnejši kritiki.

 | Avtor: Instagram Instagram

Dončić se v teh dneh mudi v domovini, kjer skupaj z reprezentančnimi kolegi pridno trenira ter nabira prepotrebno kondicijo za izčrpljujoč redni del NBA sezone, v katerem vsako moštvo odigra kar 82 tekem.

Lani je bilo na račun Dončićeve fizične pripravljenosti izrečenih kar nekaj pripomb, čeprav je s številkami na parketu vlekel vzporednice z velikani, kot sta denimo Oscar Roberston in Michal Jordan.

"Samo nebo je meja," je februarja izjavil trener LA Clippers Doc Rivers, nato pa pomenljivo dodal: "Kaj bo šele, ko pride v formo."

 | Avtor: Instagram Instagram

Slovenski košarkar je na pobudo moštva najel tudi zasebnega kuharja, ki mu je pomagal spremeniti slabe prehranjevalne navade, po koncu sezone pa se je odločil pošteno zavihati rokave in izpolniti obljubo, ki jo je dal lastniku Dallasa Marku Cubanu.

Ta je namreč na začetku poletja izjavil, da je na Dončiću opazil trebušno mišico. "Morda sta bili dve. A zagotovo je v boljši formi," je dodal v šali.

Nova podoba Šport Izklesani Dončić s temi fotografijami utišal zlobne jezike

Dončić je bil takrat ravno na počitnicah, a se je na "provokacijo" vseeno odzval. Gospodu Cubanu je sporočil, da lahko kmalu pričakuje izklesan trebuh. "Boš videl pred sezono. To je moj cilj," je obljubil.

Sodeč po najnovejših fotografijah, je Dončić vse bližje izpolnitvi svoje obljube. Novo podobo je z odobravanjem pospremil tudi njegov zvezdniški soigralec Kristaps Porzingis, ki je pripisal: "To, gospod! Nadaljuj s trdim delom."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.