Šport > Košarka
7191 ogledov

Zato je propadla združitev Dragića in Dončića

Goran Dragić Getty Images
Goran Dragić je bil po navedbah nekaterih medijev že član Dallas Mavericks, a je združitev dveh slovenskih zvezdnikov lige NBA kmalu zatem padla v vodo.

Prvi dan poletnega prestopnega roka lige NBA je v ZDA odjeknila vest o pogajanjih med Dallas Mavericks in Miami Heat. Moštvo s Floride se je poskušalo z Dallasom dogovoriti za prestop Gorana Dragića, kar bi jim olajšalo nakup Jimmyja Butlerja. 

Možnost združitve Luke Dončića in njegovega mentorja, s katerim sta na EuroBasketu 2017 narekovala slovensko košarkarsko pravljico, je dvignila na noge tudi ljubitelje košarke na sončni strani Alp, ki so Dragića že videli v Dallasu, a so pogajanja žal zašla v slepo ulico.

Dogovor je dokončno padel v vodo, ko je iznajdljivi predsednik Miamija Pat Riley našel drugo pot, kako na Florido pripeljati Butlerja. Ta je z Miamijem podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 140 milijonov dolarjev, v razmenjavo igralcev pa so bila vpletena kar štiri moštva.

Vročica je poleg Butlerja dobila še Meyersa Leonarda, v Portland je odšel Hassan Whiteside, v Philadelphio pa Josh Richardson. Los Angeles Clippers so dobili Maurica Harklessa iz Portlanda ter izbor na naboru leta 2023.

Po neuspelem dogovoru z Dallasom je postalo jasno, da bo Dragić razen v primeru posebnih okoliščin ostal član Miamija. Slovenec se je nato sicer znašel na ožjem seznamu kandidatov za Los Angeles Lakers, a se konkretnejši premiki niso zgodili.

Kamen spotike ni bil denar

goran dragić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Dallas naj bi od pogajanj z Miamijem odstopil zarad Dragićeve (pre)visoke plače, a se je izkazalo, da je šlo pri vsem skupaj za velik nesporazum.

Konec junija so številni ameriški mediji poročali, da se je Miami dogovoril za Dragićev prestop v Dallas. A očitno je prišlo do šuma v komunikaciji, saj so bili Dončićevi prepričani, da se pogajajo za prestop Kellyja Olynyka in Derricka Jonesa Jr. Slednjemu se Miami ni želel odpovedati in dogovor je s tem padel v vodo.

Miami bi moral za zadostitev plačnim pravilom v dogovor vključiti še enega igralca, ki si ga je Dallas že izbral, a do realizacije ni nikoli prišlo.

Po besedah lastnika Dallasa Mark Cubana njegovo moštvo nikoli ni izrazilo neposrednega zanimanja za Dragića, vendar so v Miamiju iz nepojasnjenih razlogov dobili napačen vtis.

"V sobi je bilo veliko ljudi, ko smo se pogovarjali o njihovem klicu. Dogovor, za katerega smo mislili, da je sklenjen, smo zapisali na našo tablo. Nato smo se pogovarjali še o dodatkih za prestop (ang: 'trade kickers') in izbrali še tretjega igralca, da bi posel lahko uspel. Očitno so mislili, da so slišali nekaj drugega," je povedal Cuban.

Miami nenavadnega dogodka, kjer se očitno ni vedelo, kdo pije in kdo plača, ni želel komentirati. Prav tako ni želel razkriti, kaj je botrovalo nesporazumu z Dallasom. 

Goran Dragić Miami Heat | Avtor: Profimedia Profimedia

Ne glede na vse moštvi ostajata v dobrih odnosih. "V vsem tem dogajanju ni bilo nobene zle namere z naše ali njihove strani. Z vročico se zelo dobro razumemo in večkrat smo že poslovali. Očitno je šlo za šum v komunikaciji," je dodal Cuban.

Mark Cuban | Avtor: Profimedia Luka Dončić in Mark Cuban. Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar Cojelinna
    Cojelinna 01:04 06.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice