Šport > Košarka
625 ogledov

Dončićev najnovejši pomagač ima eno zelo veliko orožje

luka dončić Print Screen
Moštvo Luke Dončića se je okrepilo z ameriškim branilcem.

V prihajajoči sezoni lige NBA bo dres teksaškega moštva Dallas Mavericks oblekel 24-letni Dakota Mathias.

Američana, ki igra na položaju dvojke, so leta 2018 spregledali na naboru lige, a se je nato vseeno pridružil Cleveland Cavaliers na tekmah poletne lige, kjer pa ni ravno blestel.

Avgusta lani je podpisal pogodbo z moštvom Divina Seguros Joventut iz španske lige ACB. V Evropi je v povprečju prispeval 8,5 točke in 2,4 skoka na srečanje, nato pa je staknil poškodbo gležnja, zaradi česar se je s klubom dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe.

Novo priložnost je letos dobil v Dallasu, čeprav je v poletni ligi branil barve Los Angeles Lakers. V dresu jezernikov je v petih tekmah v povprečju igral 19,6 minute ter prispeval 5,6 točke in 2,8 skoka.

Po predvidevanjih se bo moral nekdanji član univerze Purdue (2014-2018) najprej dokazati v razvojni ligi, vendar bi lahko kmalu dobil priložnost ob Luki Dončiću in Kristapsu Porzingisu. 

dončić porzingis | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Evropska zvezdnika bosta osrednji figuri Dallasovega moštva v prihodnji sezoni, njima pa bo podrejena tudi končna podoba klopi, ki bo Dallasu poskušala priigrati prvo končnico po letu 2016.

Dončić in Porzingis bosta potrebovala pomoč zanesljvih strelcev z razdalje, kar je voda na mlin Mathiasu, ki se ponaša z izjemnim metom izza črte.

V štiriletni univerzitetni karieri je odigral 141 tekem in zadel kar 42 odstotkov metov za tri. Če bi takšen odstotek prenesel v NBA, bi lahko postal eden najboljših strelcev ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice