Šport > Košarka
17299 ogledov

Dončiću se obeta jackpot, novinec mu je storil veliko uslugo

luka dončić dallas mavericks Dončić ima odlično pogajalsko izhodišče.
Najboljšemu slovenskemu košarkarju se nasmiha izredno donosen posel z ameriškim gigantom.

Luka Dončić je v samo eni sezoni postal eden najprepoznavnejših obrazov lige NBA in se okitil s priznanjem za novinca leta, kar ni samo nagrada za dobro opravljeno delo, temveč tudi velika poslovna priložnost.

Dončiću namreč septembra poteče dvoletni dogovor ameriškim proizvajalcem športne opreme Nikejem, s katerim naj bi v prihajajočih tednih podpisal novo pogodbo. 

Donosnost pogodbe bo odvisna od izteka pogajanj med Dončićevim taborom in predstavniki ameriškega giganta, neuradno pa se ugiba, da bi lahko 20-letnik iztržil tudi do 20 milijonov dolarjev na sezono. Ob takšnem razpletu bo Nike vsekakor obžaloval, da z Dončićem ni že takoj sklenil večletne pogodbe, saj bi ga tako dobil občutno ceneje.

luka dončić Vrtoglava cena Šport Nike se zaradi Dončića lahko tolče po glavi

Sloveccu gre na roko pogodba, ki jo je Nike v teh dneh sklenil s prvim izborom letošnjega drafta Zionom Williamsonom. Novopečeni član New Orleans Pelicans je z Nikejevo znamko Jordan Brand podpisal sedemletni dogovor v vrednosti 75 milijonov dolarjev.

19-letniku, ki še nikoli ni igral na tekmi lige NBA, se samo z naslova proizvajalca športne opreme obeta 10,7 milijona dolarjev na leto V debitantski sezoni bo tako samo od Nikeja prejel slab milijon dolarjev več, kot bo znašala njegova plača - 9,8 milijona dolarjev.

zion williamson | Avtor: Epa Epa

Voda na mlin Slovencu

Dončić je v očeh njegovih predstavnikov vreden vsaj toliko kot Williamson, po nekaterih navedbah pa bi bilo realno pričakovati, da si bo izpogajal tudi do 20 milijonov na leto. "To je velika stvar. Dokazal je, da je eden najboljših igralcev v ligi. Pokazal je svojo vrednost," je pred začetkom pogajanj dejal Dončićev agent Bill Duffy.

Obrača glave Šport Dončić nor na copate, njegova zbirka vas bo osupnila

Luka bo septembra postal "prost igralec", a z omejenimi možnostmi. Imel bo pravico prisluhniti ponudbam drugih proizvajalcev športne opreme, vendar lahko Nike katerokoli ponudbo izenači. Če tega ne bo pripravljen storiti, lahko Dončić podpiše z drugim proizvajalcem.

Zanimanje bo vsekakor veliko, saj bi marsikatero podjetje želelo najboljšega novinca odeti v svoje produkte, vendar se pričakuje, da bo slovenski as ostal zvest Nikeju.

Naj se ples milijonov začne!

Zion Williamson je z Nikejem sklenil najvišjo pogodbo (75 milijonov) na področju športne obutve po LeBronu Jamesu, ki je leta 2003 podpisal dogovor v vrednosti 90 milijonov dolarjev.

Komentarjev 4
  • bP 10:44 25.julij 2019.

    Skrajno preverzno. Te superge delajo ljudje za pest riža.

  • oddball 10:39 25.julij 2019.

    Na 24 ur : Spomnimo. Ameriška športna znamka Nike je z Dončićem lani podpisala zgolj enoletno pogodbo, Luki pa se je z izvrstnimi predstavami in nazivom novinca leta cena v vmesnem času precej dvignila, zato se Nike verjetno zdaj tepe ...prikaži veče po glavi............ Kaj je zdej - enoletna ali dvoletna pogodba ???????????????

  • TistoPravo 22:19 24.julij 2019.

    To mali, naj odprejo tošl teli k se takomradi ponašajo z the best robo in ldmi...čestitke, boš častiu ob priliki

Sorodne novice