Šport > Košarka
28063 ogledov

Nike se zaradi Dončića lahko tolče po glavi

Luka Dončić Dončić je na lestvici kraljeval 16 zaporednih tednov.
Slovenski zvezdnik bo septembra podpisal novo pogodbo s proizvajalcem športne obutve.

Luka Dončić je v svoji krstni sezoni v ligi NBA presegel pričakovanja in je glavni favorit za prestižni naslov najboljšega novinca rednega dela 2018/19.

luka dončić rick carlisle Prihaja v Slovenijo Šport Trener v skrbeh: "Luka se ne sme ujeti v to past."

20-letnik je v preteklem tekmovalnem obdobju nosil športne copate znamke Nike, z ameriškim podjetjem je lanskega septembra podpisal enoletno pogodbo. Pri omenjenem proizvajalcu se najbrž sprašujejo, zakaj niso Ljubljančana nase vezali za dlje časa, kajti ob odličnih predstavah je cena za obnovitev in podaljšanje sodelovanja precej narasla.

Ima pa Nike, po pisanju ameriških medijev, v pogodbi z Dončićem možnost izenačitve katerekoli ponudbe drugih proizvajalcev. Te bi lahko bile zelo visoke, saj bi druga podjetja Dončića na parketu nedvomno rada videla v svojih produktih, pri pogajanjih z Dončićevimi predstavniki pa imajo vsi zainteresirani proste roke.

Dončić 76ers Mavs | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

jan oblak Nore številke Šport Da pade čeljust: vse to prinaša Oblakova nova pogodba

O potencialu nove pogodbe dovolj pove dejstvo, da glavni kandidat za prvi izbor letošnjega nabora Zion Williamson že dobiva prve ponudbe s strani najmočnejših znamk kot so Nike, Adidas in Under Armour, slednje naj bi se vrtele okrog 10 milijonov dolarjev na sezono. Po poročanju ameriških medijev bi lahko Dončić na leto zaslužil še več - okrog 20 milijonov dolarjev.

Slovenski zvezdnik se je po odlični sezoni v teh dneh vrnil v Evropo in v Madridu prisostvoval srečanju njegovega bivšge kluba Reala. Ta je na prvi tekmi četrtfinalne serije Evrolige premagal Panathinaikos (75:72).

luka dončić Epski prizori Šport Dončić izzval evforijo in doživel veličasten sprejem
Komentarjev 2
  • jjluka00 16:04 18.april 2019.

    ==-Poiščitee Gola Ženske v vaši soseski tukaj: Tiny.CC/Zenske

Sorodne novice