Šport > Košarka
480 ogledov

'Novi LeBron James' ostal brez univerzitetnega naslova

Zion Williamson
Zion Williamson in Duke brez NCAA lovorike.

Univerza Duke, ki so ji pripisovali veliko možnosti za osvojitev letošnje ameriške študentske lige NCAA, se ni uvrstila na zaključni turnir, ki bo prihodnji konec tedna v Minneapolisu. V četrtfinalu ga je zaustavil Michigan, ki je zmagal z 68:67.

Odločilno trojko je 35 sekund pred koncem dosegel Kenny Gioins, nato pa favoriti niso več dosegli koša. Glavni favorit za prvi izbor na letošnjem naboru lige NBA Zion Williamson, ki ga strokovnjaki že nekaj časa primerjajo z LeBronom Jamesom, je dosegel 24 točk in zbral štiri skoke, kar pa je bilo premalo za uspeh.

Duke, šestkratni prvak, ni bil edini favorit, ki je svojo pot končal v četrtfinalu. Isto se je zgodilo tudi Kentuckyju, ki je po podaljšku moral priznati premoč Auburnu (71:77), ki se je tako prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir.

Luka Dončić Hudomušno Šport Ob poškodbi "naslednjega LeBrona" reagiral Dončić

Michigan bo v nedeljskem polfinalu igral z Texas Techom, Auburn pa z Virginio. Texas Tech je v četrtfinalu s 75:69 premagal Gonzago, Virginia pa je bila po podaljšku z 80:75 boljša od Purduja.

Finale bo po slovenskem času v noči na torek, 9. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.