Šport > Košarka
6028 ogledov

Ob poškodbi "naslednjega LeBrona" reagiral Dončić

Zion Williamson poškodba PrtSc
V noči na četrtek je bila v ZDA na sporedu košarkarska tekma, ki je požela veliko pozornosti.

V derbiju študentskega prvenstva NCAA sta se pomerila domači Duke in gostujoča Severna Karolina. Za domače igra Zion Williamson, 18-letnik košarkar, za katerega mnogi pravijo, da bo v ligi NBA naslednik LeBrona Jamesa.

Soočenje Šport NBA zvezdnik je mislil, da je Dončić mitološko bitje

Williamson je visok 201 centimeter in tehta kar 130 kilogramov, ob tem pa ga odlikuje hiter prvi korak in izjemen odriv. Zaradi njega za oglede tekem Duka vlada prava evforija, najdražje vstopnice za derbi proti Severni Karolini so bile tako vredne več kot 10.000 dolarjev, ogledal pa si ga je tudi nekdanji predsednik Barack Obama.

A pristaši Duka so na omenjenem srečanju hitro doživeli boleč udarec, bolelo pa je tudi Williamsona. Že v 36. sekundi tekme se mu je namreč pri menjavi smeri strgala obutev, pri tem pa mu je koleno zaplesalo na takšen način, da si je poškodoval vezi, kot je po srečanju razkril legendarni trener Duka Mike Krzyzewski.

Duke sicer že od leta 1992 nastopa v opremi Nike, podjetje je uradni sponzor uveljavljene univerze. Williamson, ki v letošnji sezoni povprečno dosega po 22 točk, devet skokov in dve asistenci na tekmo, je nosil copate tipa PG 2.5 v prepoznavnih barvah Duka.

Severna Karolina je srečanje dobila (72:88) in tako rivalom zadala poraz, ki bo še nekaj časa skelel.

Ob ogledu tekme pa so se sprožile stare debate okrog prvenstva NCAA, kjer igralci niso plačani, čeprav prinašajo velike prihodke. Zvezdnik Utah Jazz Donovan Mitchell je na Twitterju zapisal: "Še enkrat se spomnimo na ves denar, ki se vrti okrog te tekme ... in ti igralci ne dobijo nič od tega ... in zdaj se je Zion poškodoval ... nekaj se mora spremeniti."

Na to mu je na zanimiv način odgovoril Luka Dončić. "Pojdite igrat v Evropo," je zapisal slovenski zvezdnik in dodal nekaj hudomušnih "emojijev". Dončić je namreč že v svojih najstniških letih pri madridskem Realu zaslužil lepe denarce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice