Šport > Košarka
2649 ogledov

Hrvaški košarkar na tekmi v ZDA pokleknil in zaprosil

Ivan Bender
Hrvat zaznamoval tekmo.

Ivan Bender, brat Dragana Benderja, ki v ligi NBA brani barve moštva Phoenix Suns, je požel ovacije na tekmi njegove univerzitetne ekipe Maryland Terrapins. 

Kot je v navadi v ligi NCAA, so bili na zadnjem domačem dvoboju sezone v ospredju košarkarji, ki zaključujejo svoj študij ter tako zapuščajo univeritetno košarko. To je 25-letni Hrvat znal izkoristiti ter ob navdušenju soigralcev in navijačev za roko zaprosil svojo spremljevalko Andreo. Ta je ob taktih pesmi Miroslava Škore seveda privolila.

Ivan Bender | Avtor: Profimedia Profimedia

Ivan Bender je nekaj časa veljal za enega najbolj nadarjenih hrvaških košarkarjev, v mlajših reprezentančnih selekcijah je nastopal z zdaj NBA igralci Mariom Hezonjo, Dariom Šarićem in Ivico Zubcem. A njegov razvoj so omejile poškodbe.

Po hudi poškodbi se zdaj vrača v Evropo, kjer naj bi tudi nadaljeval kariero. Vseeno razmišlja tudi o prijavi na NBA draft.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.