Šport > Košarka
3759 ogledov

Ko ti na tekmi popustijo vse zavore

Nate Tanaglia Reševalni pas/Twitter
Na tekmi ameriške kolidže košarke je prišlo do grdega incidenta.

Košarkar Fitchburg State University Falconsov, ki nastopa v 3. diviziji ameriške kolidž lige, je bil odstranjen iz ekipe in izključen iz študijskega programa, saj je na tekmi namerno s komolcem v glavo udaril nasprotnega igralca.

Kewana Platta, branilca, ki že tretje leto brani barve Falconsov in je bil nedavno izbran za košarkarja tedna kolidžev države Massachusetts, so na posnetku ujeli, kako namerno s komolcem udari Nata Tenaglio v zadnjih minutah poraza proti Nichols Collegu s 84:75.

Platt se je zapodil proti Tenaglii, ko je ta z levega krila vrgel za tri točke. Platt se je nato še obrnil proti sodniku, preden je z vso silo zadel Tenaglio s komolcem v glavo. Potem se je preprosto obrnil in stekel v obrambo, medtem ko je Tenaglia v bolečinah obležal na tleh.

Pristojni organi lige in kolidža so že sporočili, da incident smatrajo "zelo resno" ter da so Platta za nedoločen čas suspendirali iz ekipe. Prav tako mu je prepovedan vstop na univerzo v Fitchburgu, odvzeta pa mu bo tudi nagrada za košarkarja tedna, saj njegova poteza nasprotuje ciljem športne zveze Massachussetsa, ki se bori za športno obnašanje.

Platt si je do incidenta nagrado sicer pošteno zaslužil, saj je v letošnji sezoni resnično blestel ter povprečno dosegal 24 točk ter 12,5 skokov na tekmo.

David Samuels Video Šport Brutalno zabil, visel na obroču ter prejel pest v glavo

 

Komentarjev 1
  • kapibara 08:17 19.november 2018.

    Ponovno dokaz, da so črnuhi- opice

Sorodne novice