Šport > Košarka
4637 ogledov

Pretep se je končal s streli, podlegel mladi in obetavni košarkar

wayde sims Reševalni pas/Twitter
V obračunu v bližini univerze Southern University v ameriški zvezni državi Louisiana se je za vedno poslovil obetavni 20-letni košarkar.

Le nekaj ur pred začetkom prvega treninga univerzitetnega moštva LSU v novi sezoni je pod streli umrl 20-letnik Wayde Sims. Košarkar je bil ustreljen med pretepom v neposredni bližini univerzitetnega stadiona za ameriški nogomet v Baton Rougeju.

Po spletu so zaokrožili posnetki pretepa, ki se je končal z istreljenimi naboji, po čemer so se udeleženci razbežali. Simsa so prepeljali v bolnišnico, a so bile poškodbe žal prehude. Preiskava je v polnem, policija pa za zdaj še nima konkretnih osumljencev.

"Vsi smo pretreseni," je povedal trener ekipe LSU Will Wade, ki je zaradi tragičnega dogodka odpovedal petkov trening. "Želimo si, da bi nam Wayde ostal v spominu po tem, kako dober človek je bil. Prav iz tega razloga nam je še toliko težje, saj smo ga vsi imeli radi. Vedno je bilo lepo biti v njegovi družbi," je dodal trener.

Sims je lani odigral 32 tekem in v povprečju prispeval 5,6 točke ter 2,9 skoka na srečanje. V sezoni 2015/2016 je prejel priznanje Gatorade Player of the Year, potem ko je univerzi pomagal do treh zaporednih državnih naslovov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.