Šport > Košarka
6610 ogledov

Na treningu umrl 31-letni košarkar

košarkar igrišče koš parket Fotografija je simbolična.
Košarkarski svet je pretresla nova žalostna novica.

V 32. letu starosti je za posledicami srčnega zastoja umrl britansko-nigerijski košarkar Oladapo "Dee"Ayuba. 31-letnik, ki je večji del svoje kariere igral na Švedskem, se je z družino mudil v Luksemburgu, kjer je treniral v enem od lokalnih klubov. Med treningom je doživel srčni napad, ki je bil zanj usoden. Novico o smrti so kasneje potrdili v bolnišnici.

de ayuba | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Šokirani smo," je povedal Goran Popov, direktor košarkarskega kluba Djurgården, katerega član je bil Ayuba. "Žena nas je poklicala iz Luksemburga in od takrat vlada kaos. Vsi smo v šoku. Na Švedskem je igral tako dolgo, da smo ga imeli za Šveda. Vsi smo na tleh. Pogovoriti se moramo, na kakšen način ga bomo počastili. Bržkone se mu ne bo poklonil le košarkarski svet, ampak celoten Djurgården. Vsi so ga imeli radi," je dodal Popov.

Ayuba je bila eden najboljših košarkarjev svoje ekipe. Preden se je pridružil Djurgårdnu, je na Švedskem igral še za Plannjo Basket, Uppsalo, Jämtland and Norrköping Dolphins. 

Komentarjev 1
  • mph 11:28 04.januar 2018.

    Naravnost noro je koliko športnikov umre na treningih ali tekmah, pa ne mislim zdaj o poživilih in tem ... govorim o tem, da je pri roki vedno nek medicinski kader (oz. bi moral biti), imajo defibrilator (oz bi ga morali ...prikaži več imeti), .... kakšne možnosti ima potem naključen prebivalec, če ga to doleti na ulici in kljub precej elektrodefibrilatorjem na javnih mestih, za katere obljubljajo marsikaj ... pa se človek vpraša, ali je vse skupaj (drag) lari fari in koliko življenj resnično s tem rešijo?

Sorodne novice