Šport > Košarka
674 ogledov

Priznani strokovnjak Slovenko dvignil v nebo

Eva Lisec Slovenija Francija EuroBasket 2017 EPA
Goran Dragić in Luka Dončić dobivata 'konkurenco' na mednarodnem košarkarskem prizorišču.

Poznavalec ženske košarke in avtor kolumne Women's Basketball Worldwide Paul Nilsen je za uradno spletno stran Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) imenoval pet evropskih košarkaric, ki so v letu 2017 naredile največji napredek.

Med njimi je tudi slovenska reprezentantka Eva Lisec.

"Pred leti sem užival v potencialu, ki ga je Liščeva kazala v mladinskih kategorijah, vendar sem se spraševal, ali ima prave atletske sposobnosti, da postane ena od vodilnih igralk na elitni ravni. Ima zelo evropski stil igre in postaja pravcati stroj konsistentnosti in zanesljivosti. Pri Schiu se sprva ni uveljavila, kot bi si želela, po selitvi v Szekszard pa je ob rojakinji Maji Erkić pridobila ogromno samozavesti. Po vrnitvi k Schiu je ujela pravo formo, preden je njeno sezono končala poškodba Ahilove tetive. Zelo sem bil žalosten za njo. Eva je del ene najbolj zanimivih reprezentanc v Evropi in Slovenija jo bo zelo pogrešala," je zapisal Nilsen.

Liščeva se mu je za spodbudne besede že zahvalila.

Slovenska košarkarcia se je poškodovala na tekmi 5. kroga Evrolige. Tragedija se je zgodila le nekaj sekund pred koncem tekme.

Eva Lisec Hud udarec Šport Hujša poškodba slovenske košarkarice

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice