Šport > Košarka
7224 ogledov

Košarkarja oživljali med tekmo, vpričo mame in gledalcev

Tyvoris Solomon Solomonu se je za nekaj trenutkov ustavilo srce.
Grozljivi prizori s košarkarske tekme v Severni Karolini.

Ameriškemu košarkarju Tyvorisu Solomonu, članu študentske ekipe South Carolina State Bulldogs, se je med tekmo z rivali iz Severne Karoline nenadoma ustavilo srce.

Solomon je na srečanju zaigral v začetni peterki, trener Murray Garvin pa ga je 16 minut pred koncem prvega polčasa potegnil na klop. Dve minuti kasneje se je na klopi Buldogov odvila prava drama, saj je Solomon kar naenkrat izgubil zavest.

Reševalci so mu na licu mesta nudili prvo pomoč, potrebno je bilo celo oživljanje, ki se je odvijalo vpričo pretresenih soigralcev, obiskovalcev in celo najožjih družinskih članov. "Moj bog, ne umri," je po navedbah očividcev vpila košarkarjeva mama.

Nekatere košarkarje in funkcionarje so ob pogledu na Solomona, ki življenje dolguje hitremu posredovanju zdravniške službe, premagala čustva.

Tyvoris Solomon | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkarja so prepeljali v bolnišnico, po zadnjih informacijah pa je njegovo stanje stabilno. "Presrečen sem, da je Ty priseben in se odziva na okolico," je sporočil trener Garvin. "Prosim, molite zanj, da si bo opomogel po tej grozljivi izkušnji," je dodal.

Trener je vodenje ekipe takoj zaupal svojemu pomočniku in košarkarja pospremil v bolnišnico. Srečanje se je po 40-minutni prekinitvi lahko nadaljevalo. Zmagali so košarkarji iz Severne Karoline s 103:71.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice