Slovenija > Črna kronika
945 ogledov

Prijeli preprodajalca, ki je 21-letniku prodal usodni odmerek

heroin PU Celje
Preprodajalec je stari znanec policije.

Marca letos je v Rogaški Slatini zaradi predoziranja s prepovedanimi drogami umrl 21-letni moški. Pri preiskovanju okoliščin njegove smrti so celjski kriminalisti utemeljeno sumili, da mu je prepovedano drogo heroin prodal 34-letni Celjan. 

Gre za osebo, ki je policiji znana kot uživalec in preprodajalec drog. V preteklosti so mu policisti droge že večkrat zasegli in ga večkrat tudi kazensko ovadili. 

Policisti so pri zbiranju obvestil in preiskovanju kaznivih dejanj s področja preprodaje prepovedanih drog ugotovili, da z osumljencem aktivno sodeluje njegova 23-letna partnerica z območja Celja, ki pomaga pri nabavi oziroma prenašanju drog.

Pred prazniki so kriminalisti v Levcu ustavili voznika osebnega vozila, v katerem sta bila 23-letnica in 34-letnik. Ker je obstajal sum, da prevažajo prepovedane droge, so kriminalisti opravili pregled vozila. Službeni pes je pri pregledu zaznal prisotnost prepovedanih drog. Kriminalisti so omenjenima odvzeli prostost in pri obeh opravili še osebne in hišne preiskave. 

Pri osebni preiskavi 23-letne ženske so našli in zasegli heroin, namenjen nadaljnji prodaji. Kriminalisti so pri nadaljnjih preiskavah zasegli tudi komunikacijska sredstva in predmete, namenjene preprodaji drog. 

Voznik vozila, ki je osumljena le prevažal, je bil po policijskem pridržanju izpuščen. 34-letni moški in njegova 23-letna partnerica sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku v Celje, ki je za moškega odredil pripor. 

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.