Slovenija > Črna kronika
6731 ogledov

Hudo čelno trčenje dveh vozil pri Slovenskih Konjicah

prometna nesreča trčenje drevo
Tudi tik pred iztekom koledarskega leta moramo na žalost poročati o tragičnih prometnih nesrečah in smrtnih žrtvah.

*- fotografija je simbolna

Iz policije so pojasnili, da so bili v soboto zvečer, okoli 21.30 obveščeni o prometni nesreči, ki se zgodila izven naselja Preloge pri Konjicah. V trčenju sta bili udeleženi dve osebni vozili.

Ugotovili so, da je 28-letni voznik osebnega vozila, doma iz Zreč, z osebnim vozilom vozil iz smeri Slovenskih Konjic proti Zrečam. Izven naselja Preloge pri Konjicah je v preglednem desnem ovinku zapeljal v levo, preko neprekinjene ločilne črte, na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 19-letni voznik osebnega vozila, doma iz Slovenskih Konjic. 19-letni voznik se je skušal trčenju izogniti tako, da je zapeljal na levo smerno vozišče, drugi voznik, pa je prav tako sunkovito zapeljal nazaj na svoj vozni pas. V močnem trčenju je vozilo 28-letnega voznika odbilo desno izven vozišča, kjer je zdrselo po travniku, se prevrnilo na streho ter obstalo na ograji ob stanovanjski hiši. Vozilo, ki ga je vozil 19-letni voznik pa je obstalo na vozišču.

28-letni voznik, ki je bil v vozilu sam, se je v trčenju lažje poškodoval. 19-letni voznik drugega vozila, sopotnik spredaj in sopotnica zadaj desno so se v trčenju prav tako lažje poškodovali. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrla 45-letna sopotnica, ki je sedela na zadnjem levem sedežu.

Ker bo danes povsod veliko praznovanj policisti še posebej opozarjajo, da ne vozite, če boste pili alkoholne pijače in tudi sicer bodite v prometu strpni in previdni ter pazite nase in na druge udeležence cestnega prometa.

To je letošnja osemnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Polici jske uprave Celje. V istem obdobju lani je v prometnih nesrečah umrlo enaindvajset ljudi. Lani v celem letu pa dvaindvajset. Zadnja lanska prometna nesreča se je zgodila prav na Silvestrovo.

Do včeraj je kazalo na rekordno leto

V letošnjem letu so od 1. januarja do 27. decembra po podatkih policije na slovenskih cestah življenje sicer izgubile 104 osebe, vendar pa bo statistika po zadnjih nesrečah, v kateri sta samo v zadnjih dveh dneh življenji izgubili dve osebi, vsaj takšna, ko leta 2014, ko je do sedaj v enem letu v prometnih nesrečah umrlo najmanj ljudi do zdaj - 114.

Statistika smrtnih žrtev prometnih nesreč v letu 2017 | Avtor: Zavod Varna pot Zavod Varna pot

Spomnimo, huda prometna nesreča se je zgodila že dan prej pri Krškem, kjer je posledicam izleta s ceste v potok umrl 49-letni moški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.