Šport > Košarka
5990 ogledov

Dončić izzval evforijo in doživel veličasten sprejem

luka dončić Print Screen
Navijači madridskega Reala so vrnitev Luke Dončića pospremili s stoječimi ovacijami.

Luka Dončić se je po koncu rednega dela sezone lige NBA vrnil v Evropo, kjer se je v Madridu udeležil prve četrtfinalne tekme Evrolige med Real Madridom in Panathinaikosom.

Madridčani so ob vrnitvi slovenskega čudežnega dečka, ki je moštvo lani popeljal do evroligaške krone in osvojil naziv najkoristnejšega igralca tekmovanja (MVP), pripravili krajšo slovesnost, s katero so počastili njegove izjemne dosežke v sezoni 2017/2018.

Dončiću, ki je ob tej priložnosti oblekel svoj stari dres s številko 7, sta se na igrišču pridružila Sergio Llull in Felipe Reyes, nato pa so skupaj pozirali s pokalom ter tako obujali spomine na lanski evroligaški naslov. Ob tem se je na ekranu v dvorani WiZink center, izpisalo: "Luka, dobrodošel doma!"

Dončić je v zadnji sezoni pred selitvijo v ligo NBA osvojil kar štiri individualne lovorike. Postal je namreč MVP sezone, MVP Final Foura, član prve peterke (All-EuroLeague First Team) in najboljši mladi košarkar (Rising Star).

"Prišel sem podpret svojo ekipo," je novinarjem zaupal 20-letnik in napovedal, da bo Real v polfinale napredoval z izidom 3:0.

Madridčani so prvo tekmo dobili s 75:72.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice