Šport > Košarka
6431 ogledov

Trener v skrbeh: "Luka se ne sme ujeti v to past."

luka dončić rick carlisle
Trener Dallas Mavericks je spregovoril o poletnih načrtih za Luko Dončića.

Košarkarsko moštvo iz Teksasa, za katerega je v letošnji sezoni tako izjemno igral Luka Dončić, se ni uvrstilo v končnico in je tako z mislimi že osredotočeno na naslednjo sezono, v kateri bosta moči na parketu združila slovenski zvezdnik in najdomevnejša selitev zadnjega prestopnega roka Kristaps Porzingis.

Trener Rick Carlisle je v intervjuju za The Dallas Morning News razkril, da bo poleti pripotoval v Slovenijo, vendar točnega datuma in lokacije ni želel razkriti, saj se želi na vsak način izogniti predstavnikom sedme sile.

"Najprej bo obdobje počitka," je o načrtih za slovenskega košarkarja, ki je v debitantski sezoni postal obraz teksaške franšize, povedal Carlisle. "V Dallas se bo vrnil za teden dni v maju in teden dni v juniju. Tudi jaz bom šel v Slovenijo. Tega ne želim obešati na veliki zvon, ker nočem medijskega cirkusa. Delali bomo v telovadnici z Lukom in enim od članov našega osebja," je dodal.

rick carlisle | Avtor: Epa Epa

"To poletje bo zelo pomembno zanj. Treba je poiskati pravo ravnotežje med počitkom in trdim delom. Še nikoli ni imel tako dolgega premora. V Evroligi se igra do junija in vedno je igral za dobro ekipo. Če se bo stvari lotil tako, kot verjamem, da se je bo, potem bo šla njegova pot samo še navzgor," je prepričan trener.

Carlisle zaupa delovni vnemi 20-letnega zvezdnika, nekoliko pa ga skrbi, da bi mu uspeh stopil v glavo. "Luka si ne sme privoščiti, da bi preveč slavil svoje uspehe, kar bo zelo težko, če bo osvojil priznanje za novinca leta. Nagrado bo dobil, tudi jaz sem prepričan o tem. Ne sme dobiti občutka, da je na koncu poti. To je velika past, ki se ji bo moral izogniti."

Komentarjev 2
  • klop 21:47 16.april 2019.

    Ne papaj ti valjda nisi on, pa ti je nekaj stopilo v glavo...

  • ode 18:14 16.april 2019.

    Morali bi ga za nekaj tednov umakniti od košarke in kamer, ker mu je zvezdništvo že stopilo v glavo. Kdor visoko leta, nizko pade, pravi slovenski pregovor.

Sorodne novice