Šport > Nogomet
4782 ogledov

Da pade čeljust: vse to prinaša Oblakova nova pogodba

jan oblak Print Screen
Slovenski reprezentančni vratar je po dolgotrajnih pogajanjih podaljšal zvestobo madridskemu Atléticu.

Jan Oblak je po večmesečnih ugibanjih in natolcevanjh končal agonijo navijačev Atlético Madrida in zvestobo moštvu, ki trenutno zaseda drugo mesto na prvenstveni lestvici, podaljšal za dve leti. Prejšnji dogovor ga je na klub vezal do leta 2021, po novem pa naj bi v španski prestolnici ostal vse do konca junija 2023. S tem so se končale špekulacije, da bi lahko slovenski vratar pri Manchester Unitedu nasledil Davida de Geo.

jan oblak Pogodba Šport Oblak se je odločil in podpisal

Atlético je leta 2014 Benfici za Oblaka plačal samo 16 milijonov evrov in zadel "jackpot". Slovenec se je v nekaj letih prelevil v enega najboljših vratarjev na svetu, zadnje tri sezone pa je nepremagan v točkovanju za nagrado Zamora, ki jo v Španiji od leta 1958 podeljujejo najboljšemu vratarju na Pirenejskem polotoku.

Jan Oblak zamora | Avtor: Profimedia Profimedia

Višja plača

Z novo pogodbo bo Oblak zaslužil 10 milijonov evrov na sezono oziroma še enkrat toliko kot doslej. S tem je postal drugi najbolje plačani nogometaš Atlética in tretji najbolje plačani član celotne organizacije. Več od njega bosta zaslužila samo napadalec Antoine Griezmann (23 milijonov) in trener Diego Simeone (24 milijonov).

Višja klavzula

Oblakova odkupna klavzula je doslej zanaša1 00 milijonov evrov, z novo pogodbo pa se je povečala za dodatnih 20 milijonov. Tržna vrednost slovenskega čuvaja mreže je trenutno ocenjena na 80 milijonov evrov, kar je največ med vsemi vratarji na svetu. Enako tržno vrednost ima še vratar Barcelone Marc Andre ter Stegen.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Oblak je za Atlético odigral 203 tekem in na 115 svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. S temi številkami se ne more primerjati noben drug vratar v najmočnejših petih nogometnih ligah na svetu.

Škofjeločan je nogometno kariero začel pri Ločanu. Sprva si je želel igrati na položaju napadalca, češ da mu je med vratnicama preveč dolgčas. V nadaljevanju karierne poti ga je močno zaznamoval vpliv njegovega očeta, ki je bil prav tako vratar.

V članski konkurenci je kot član Olimpije debitiral pri 16 letih, kasneje pa si je kot vratar Benfice, ki ga je posodila štirim klubom, utrl pot na mednarodno prizorišče.

Komentarjev 1
  • Avatar Zarsianna
    Zarsianna 01:43 18.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top