Šport > Nogomet
4466 ogledov

Noro! Oblakova dvojna obramba, ki jemlje dih

jan oblak Epa
Slovenski reprezentančni vratar je nogometnim sladokuscem postregel z novo poslastico.

Atlético Madrid, drugi na lestvici španske La Lige, je v 32. krogu domačega prvenstva premagal Celtode Vigo (2:0). Med strelce sta se vpisala Antoine Griezmann v 42. in Alvaro Morata v 74. minuti.

Diego Costa Barca La Liga Šport Tako hudo kazen je prejel Diego Costa

V vratih domačega moštva je znova blestel slovenski vratar Jan Oblak, ki je zabeležil tri obrambe in svojo mrežo ponovno ohranil nedotaknjeno. Škofjeločan je domače navijače na stadionu Wanda Metropolitano, kjer se je zbralo več kot 55.000 ljudi, na noge dvignil z dvojno obrambo v 18. minuti srečanja. Izjemni reakciji 26-letnika si lahko pogledate v priloženem posnetku. 

Slovenca je po tekmi prehvalil tudi trener Diego Simeone, ki nadvse ceni Oblakovo zvestobo Atléticu, čeprav se zanj odkrito zanima kopica drugih nogometnih velikanov.

"Jan je najboljši vratar na svetu. Srečo imamo, da je pripravljen igrati za Atlético in da lahko računamo nanj. Zelo je napredoval in to si je tudi zaslužil. V tem položaju se je znašel zaradi svojega dela, truda in napredka," je povedal trener Atlética.

Po 32. krogih na lestvici vodi Barcelona s 74 točkami. Atlético jih ima 65, Real Madrid pa s tekmo manj zaostaja pet točk za mestnim tekmecem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice