Šport > Košarka
3681 ogledov

Šokantno priznanje v primeru umora NBA-jevca

Twitter
V strahu pred dosmrtnim zaporom je sprejela ponudbo tožilstva. Obsodili so jo na 30 let, za zapahi jih bo preživela najmanj devet.

Devet let po smrti nekdanjega NBA košarkarja Lorenzena Wrighta je bila njegova bišva soproga Sherra Wright obsojena na 30-letno zaporno kazen. 

Sojenje bi se moralo začeti septembra, obtožnica pa je Wrightovo bremenila umora prve stopnje. Če bi bila spoznana za krivo, bi jo lahko doletela dosmrtna zaporna kazen.

Obtoženka se je želela izogniti najbolj črnemu scenariju, zato je pristala na predlog tožilstva in si izpogajala milejšo kazen. Sodišče v Tennesseeju jo je obsodilo na 30 let zapora, prestati pa bo morala najmanj 30 odstotkov kazni oziroma devet let, preden bo lahko prvič zaprosila za pogojni izpust.

 | Avtor: CNN CNN
Wrightova je skoraj dve leti po prvotni aretaciji priznala svojo vlogo pri načrtovanju in naklepu umora nekdanjega moža, ki so ga leta 2010 našli ustreljenega v gozdu v neposredni bližini Memphisa. Star je bil 34 let.

Wright naj bi umrl 19. julija 2010, ko je operater med njegovim klicem na policijo v ozadju zaslišal kar 11 strelov. Devet dni kasneje so v bližnjem gozdu našli njegovo truplo.

Smrt ameriškega košarkarja, ki je v NBA igral 13 sezon in se štirikrat uvrstil v končnico, je bila nerešena več let, nato pa so preiskovalci leta 2017 prišli na sled njegovi soprogi in domnevnemu pomagaču Billyju Turnerju, s katerim sta obiskovala isto cerkev. Oba so zaradi suma vpletenosti v umor tudi aretirali. Turner naj bi septembra stopil pred sodnika, medtem ko Wrightova ni želela tvegati.

"Sumili smo, da bo Billy Turner pričal proti njej," je razloge za pogoditev s tožilcem pojasnil njen odvetnik Juni Ganguli. "Naša obramba je sicer temeljila na tem, da je Sherra najela Billyja za umor Lorenza, ker jo je ta več let pretepal," je pojasnil in dodal, da njegova klientka nima namena pričati proti Turnerju. Obtoženka, ki je pred štirimi leti zanikala vsakršno vpletenost v moževo smrt, je v priporu od decembra 2017, kar se bo upoštevalo pri prestajanju izrečene kazni.

Wright je v ligo NBA vstopil leta 1996. V prvem krogu nabora ga je izbralo moštvo Los Angeles Clippers, kjer je igral tri sezone. V nadaljevanju karieri je igral za Atlanto, Memphis, Sacramento in Cleveland. V končnici se je njegova pot vselej končala v prvem krogu. V višino je meril 211 centimetrov, igral pa je na položaju krilnega centra oziroma centra.

V 13 letih je odigral skoraj 800 tekem in v povprečju prispeval 7,9 točke ter 6,3 skoka na srečanje.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.