Šport > Košarka
3188 ogledov

Dončić ga je "pregnal" iz ekipe, a sta ostala prijatelja

dončić dennis smith Reševalni pas/Twitter
Nekdanji košarkar Dallasa je še vedno v prijateljskih odnosih z bivšimi soigralci. Redne stike vzdržujeta tudi z Lukom Dončićem.

Ameriški organizator igre Dennis Smith Jr. se je pozimi preselil iz Dallasa v New York. Pred tem si je polovico lanske sezone delil slačilnice z Lukom Dončićem.

Smith je po selitvi v veliko jabolko izboljšal vse statistične prvine in v 21 tekmah, kolikor jih je odigral v dresu kratkohlačnikov, prispeval 14,7 točke, 5,4 podaje, 2,8 skoka in 1,3  ukradene žoge na srečanje. 

Newyorčani, ki so poleg Smitha v svoje vrste dobili še DeAndreja Jordana, Wesleyja Matthewsa in dva izbora v prvem krogu prihajajočih naborov, v nasprotno smer pa so poleg Porziringisa poslali še Tima Hardawayja Jr., Courtneyja Leeja in Treya Burka, so redni del lanske sezone zaključili z najslabšim izkupičkom v ligi (15-67).

dončić dennis smith | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Smith je bil pred dogovorom z New Yorkom že nekaj časa na izhodnih vratih Dallasa, pomembno vlogo pa je pri tem odigral prav slovenski čudežni deček.

Dončić se je hitro uveljavil kot prvi zvezdnik moštva, z vsestransko igro pa se je zelo dobro znašel tudi v vlogi organizatorja igre, zato je za Smitha pričelo zmanjkovati prostora.

Američan se je posledično znašel v rezervnem planu trenerja Ricka Carlisla, s katerim sta se zapletla še v osebni spor. Pred selitvijo na vzhodno obalo ZDA je v sumljivih okoliščinah odsedel štiri tekme, uradno zaradi poškodbe, neuradno pa zaradi pogajanj o prestopu.

Smith in Dončić sta v Dallasu živela v istem stanovanjskem kompleksu, kjer sta se pogosto družila in spletla pristne prijateljske vezi. Na žalost se to ni odražalo na igrišču, kjer sta bila povsem nekompatibilna. "Čeprav se Smith in Dončić zasebno dobro razumeta, kadar igrata skupaj, rezultati preprosto niso dovolj dobri," je zapisal novinar Dallas Morning News Brad Townsend.

Luka Dončić Nets Govorice Šport Zaradi Dončića v nevarnosti njegov soigralec

Ker je Dončić osrednja figura v dolgoročnem načrtu lastnika moštva Marka Cubana, Smithu ni preostalo drugega, kot da si poišče nov izziv. Preselil se je v več kot 2000 kilometrov oddaljeni New York, a ohranil prijateljske stike z nekdanjimi soigralci, vključno s Slovencem, čeprav ga je ta na posreden način "izgnal" iz Dallasa.

"Nič mi ne bi bilo ljubše, kot da bi se z Dallasom pomeril z Madison Square Gardnu," je za ameriške medije povedal Smith. "Če povem po pravici, bi v tem neznansko užival," je dodal.

"Še vedno sem v dobrih odnosih z vsemi igralci v Dallasu. Nedavno sem se udeležil košarkarske kampa Doriana Finney-Smitha. Luka (Dončić, op. a.) me pokliče vsak drugi teden. Odigral sem baseball tekmo z Devinom Harrisom. V stikih sem z Dirkom in drugimi fanti. Prijateljujem s celim moštvom."

"A v prvi vrsti sem zelo tekmovalen, zato bom izkoristil vsako priložnost, da jih 'namaham' na igrišču. V to ste lahko prepričani," je obljubil 21-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.