Šport > Košarka
1837 ogledov

"Kdo to pravi o Dončiću? V ligi prav nihče!"

Luka Dončić Hornets Mavericks
Ali je Luka Dončić pri rosnih 20 letih res na vrhuncu kariere?

Novinarji ameriške špornte franšize Sports Illustrated so strnili pričakovanja pred prihajajočo sezono košarkarske lige NBA. Med prvimi so se lotili najboljšega novinca lanskega leta Luke Dončića, kateremu pripisujejo lepe možnosti za nadaljnji napredek, vendar opozarjajo, da je pred njim velik izziv.

Luka Dončić Ima jih v pesti Šport Dončiću se obeta jackpot, novinec mu je storil veliko uslugo

V povzetku njegove krstne sezone so zapisali, da je Dončić poskrbel za eno najbolj zabavnih in atraktivnih "rookie" sezon v bližnji preteklosti. "Slovenec ima resda neizoblikovano telo, a njegova igra je izdelana precej bolj, kot bi sklepali iz njegove starosti. Če se ozremo nazaj, se zdi kar malce noro, koliko dvomov je bilo izraženih ob njegovem vstopu v ligo. Gre za najuspešnejšega najstnika v zgodovini evropske košarke, ali smo res mislili, da se ne bo znašel na naslednjem nivoju? Sprehodil se je do priznanja za novinca leta," so zapisali.

Dončić je velik košarkarski talent, o tem ni nobenega dvoma, vprašanje pa je, kje so njegove meje. "Skeptiki pravijo, da je Dončić blizu svojemu vrhuncu, ker je v karieri odigral že toliko tekem. Fant ni nikakršno fizično čudo, njegove atletske sposobnosti pa bodo z leti samo še bledele. Ja lahko dovolj dominanten, da se uvrsti v prvo peterko lige NBA?" pišejo pri Sports Illustrated.

luka dončić Zanimiv nakup Šport Dončićev najnovejši pomagač ima eno zelo veliko orožje

"V drugi sezoni bo letvica postavljena višje. S prihodom Kristapsa Porzingisa bo vse drugo kot uvrstitev v končnico velik neuspeh. Dončić je nadigral celotno generacijo novincev. Bomo videli, če bo ostal na vrhu tudi do julija 2020," so zaključili ameriški novinarji.

Pomisleke novinarsko-športne franšize je v pogovoru s Kevinom Smithom negiral neimenovani trener moštva lige NBA, ki Dallasu napoveduje svetlo prihodnost. Anonimnež, ki je za spletno stran Realgm.com spregovoril med poletno ligo, odločno nasprotuje navedbam, da Dončić nima prostora za rast.

"Veliko slišim o tem, da je Dončić izdelan igralec. Kdo to pravi? V ligi prav nihče. Izboljša lahko fizično pripravljenost. Izboljša lahko igro v obrambi, kar gre z roko v roki z izboljšanjem fizične forme. Dončić in Kristaps Porzingis sta izjemen steber za izgradnjo moštva," je prepričan NBA trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.