Šport > Košarka
7174 ogledov

Je to pošteno do Dončića? Šokiran tudi novinec

luka dončić Instagram
Prvi izbor letošnjega drafta Zion Williamson bo moral v prihajajoči sezoni upravičiti zelo visoka pričakovanja.

Razvijalci priljubljene igre NBA 2K so razkrili ratinge posametnih košarkarjev v najnovejši izdaji 2K20, ki bo izšla 6. septembra. T.i. "rating" je nekakšna skupna ocena košarkarjevih veščin, z najvišjo pa se razumljivo ponašajo najboljši igralci, med katere sodi tudi Luka Dončić.

Košarkar Dallas Mavericks naj bi imel v prihajajoči izdaji rating 87, kar ga uvršča na 21. oziroma 22. mesto v ligi, ki si ga deli z Benom Simmonsom (Philadelphia 76ers).

Najvišjo oceno sta dobila Kawhi Leonard (97) in LeBron James (97), sledijo jima James Harden (96), Kevin Durant (96) in Gianis Antetokounmpo (96), prvo deseterico pa zaokrožujejo Steph Curry (95), Anthony Davis (94), Paul George (94), Damian Lillard (93) inb Kyrie Irving (91).

luka dončić Odgovor skeptikom Šport "Kdo to pravi o Dončiću? V ligi prav nihče!"

Dončićev rating za zdaj še ni uradno potrjen, ampak temelji na oceni, kakršno je imel ob koncu lanske sezone. Ob vstopu v ligo NBA je imel takrat aktualni MVP Evrolige in Final Foura relativno skromen rating 79, a se je tekom sezone vseskozi povečeval, sprva na 82, nato na 84 in na koncu na 87.

Kar nekoliko presenetljiv je rating prvega izbora drafta Ziona Williamsona. Namesto pričakovanih 78/79, kot običajno dobijo novinci, so mu razvijalci igre pripisali rating 81. Tako Dončić kot prvi izbor lanskega drafta Deandre Ayton sta sezono začela z ratingom 79.

zion williamson Prvi izbor Šport Dobrodošlica pa taka! Žoge še prijel ni, že ga tožijo za 100 mio. $

Čeprav je bil Slovenec z naskokom najboljši košarkar v Evropi, ki je osovjil kopico individualnih priznanj, še pred tem pa se je dokazal tudi v reprezentančnem dresu, so razvijalci igre višjo oceno dodelili Američanu z enoletnimi (!) izkušnjami v študentski NCAA ligi.

Zion Williamson | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav zanimivo bo videti, ali bo Williamson, ki mu bo samo pogodba z Nikejem že v krstni sezoni prinesla več denarja kot sama plača, upravičil visoka pričakovanja. 

Luka Dončić Ima jih v pesti Šport Dončiću se obeta jackpot, novinec mu je storil veliko uslugo

Williamson je priznal, da je bil ob pogledu na rating šokiran. "Pričakoval sem, da mi bodo tako kot večini novincem dali oceno 79 ali nižje. Maksimalno 79. Ko sem zagledal rating 81, sem bil zelo zadovoljen," je povedal novinec.

Komentarjev 1
  • golčina 14:52 31.julij 2019.

    Zion je podpisal z Jordan Brandom in ne z Nike.