Šport > Košarka
20870 ogledov

Izklesani Dončić s temi fotografijami utišal zlobne jezike

luka dončić
1/9
Instagram
Luka Dončić bo oziroma je že odvrgel sleherni gram odvečne maščobe

Čeprav nas od začetka nove sezone lige NBA ločita več kot dva meseca, Luka Dončić ne sedi križem rok. Najboljši novinec pretekle sezone se v teh dneh posveča fizični pripravi, pri čemer se poslužuje tudi nekaterih manj konvencionalnih metod. 

 | Avtor: Reddit.com Reddit.com

Dvigovanje uteži, vaje za ravnotežje, tek in celo prevračanje gum so postali Dončićev vsakdan. Pri treningu mu družbo delajo reprezentančni kolegi, kot so Edo Murić, Jaka Blažič in Luka Rupnik. 

dončić dragić Analiza Šport V zadnjih 30 letih Ljubljančani drugi med tujci po plačah v NBA

 | Avtor: Reddit.com Reddit.com

Dončić namerava pred novo sezono okrepiti mišično maso in stopiti še zadnje grame maščobe, o katerih je bilo lani prelitega ogromno črnila.

Kmalu po njegovem vstopu v ligo NBA se je med nekaterimi poznavalci in navijači razširilo prepričanje, da je Dončić rahlo debelušen in da bi mu moral Dallas predpisati dieto. 

Na parketu o kakšni odvečni teži ni bilo ne duha ne sluha, kar potrjujejo tudi njegove številke. V prihajači sezoni bi imel ob sebi še Kristapsa Porzignisa, veliko pa se pričakuje tudi od Tima Hardawayja Jr.

Vse razen končnica bi za Dallas pomenilo veliko razočaranje, tudi Dončić pa pred začetkom ničesar ne prepušča naključju.

 | Avtor: Reddit.com Reddit.com

Poletni premor izkorišča za dosego optimalne fizične pripravljenosti, kar bo pripomoglo k večji eksplozivnosti in boljši igri v obrambi. Sadovi njegovega dela so že vidni, navijači Dallas pa vse to pozdravljajo z velikim navdušenjem.

 | Avtor: Reddit.com Reddit.com

Goran Dragić Blamaža Šport Zato je propadla združitev Dragića in Dončića

Fizična pripravljenost je po mnenju ameriških novinarjev še vedno ena izmed štirih šibkih točk v Dončićevi igri. Čeprav se je kalil z elitnimi košarkarji v Evropi, je bilo 82 tekem rednega dela tudi za Dončića povsem nova izkušnja.

"Pri zelo mladih letih je odigral ogromno tekem proti odraslim moškim. To terja svoj davek," je prepričan lastnik Dallasa Mark Cuban. Ob koncu lanske sezone je 20-letnika res dohitela izgorelost, čemur se bo v prihodnje poskušal izogniti.

 | Avtor: Reddit.com Reddit.com
Dončić bo izboljšal tudi eksplozivnost, kjer ima še veliko rezerve. "Če bi lahko hitreje izvajal svoje trike in hitreje prišel tja, kamor želi, bi nam zelo olajšal življenje," je povedal Cuban. Dodana hitrost in moč bosta mu pomagali pri učinkovitejšem zaključevanju napada pod obročem.

Igra na moč za seboj potegne tudi več osebnih napak nasprotnega moštva, zato bo Dončić želel izboljšati odstotek zadetih prostih metov. Lani je bil pri tem 71-odstoten, kar ga je uvrščalo 13. mesto med košarkarji Dallasa oziroma 100. mesto v ligi.

 | Avtor: Reddit.com Reddit.com

Dončić bo prav tako želel zmanjšati število izgubljenih žog. V lanski sezoni jih je oddal 247, več kot katerikoli drugi igralec Dallasa. To je sicer razumljivo, saj je bil kot najboljši igralec moštva tudi največ pri žogi. Za nameček sta pozimi moštvo zapustila dva igralca, ki sta bila po številu izgubljenih žog tik za njim.

Več žog od Dončića (10. mesto) je v prejšnji sezoni zapravilo le devet igralcev, med njimi tudi njegov glavni konkurent za naziv novinca leta Trae Young (308/3. mesto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.