Šport > Košarka
2327 ogledov

NBA zvezdnik obubožani družini podaril 10.000 dolarjev

James Harden Reševalni pas/Twitter
Najboljši strelec lanske sezone v ligi NBA je priskočil na pomoč družini v stiski.

Košarkarski superzvezdnik James Harden, nekdanji MVP rednega dela (2018) ter s 36,6 točke na srečanje najboljši strelec lanske sezone, se je izkazal z velikodušeno gesto.

rick carlisle Pod drobnogledom Šport V Dallasu navdušeni nad tem, kar Dončić počne v Ljubljani
Branilec teksaškega moštva Houston Rockets je trenutno na Bahamih, kjer se pripravlja na začetek nove sezone. Čeprav nas do prve tekme ločita več kot dva meseca, je Harden že poskrbel eno najodmevnejših "podaj" sezone.

Med pohajkovanjem po karibskem biseru so Harden in prijatelji, med njimi tudi vodja marketinške strategije podjetja Adidas Troy Payne, naleteli na domačine, ki so bili na lovu za hrano. 

Zvezdnik je obubožani družini, ki je ribarila ob obali, izročil 10.000 ameriških dolarjev.

Harden je znan kot velik humanitarec. Manj priviligiranim vseskozi pomaga prek svoje dobrodelne organizacije 3TheHardenWay, večkrat pa se je izkazal tudi z velikimi donacijami.

Leta 2017 je na primer daroval milijon dolarev za žrtve hurikana Harvey. Istega leta je namenil 100.000 dolarjev univerzi v Teksasu za pomoč učencem, ki so v finančni stiski.

Vince Carter NBA Šport Tako dolgo ni igral še nihče

Ameriškega zvezdnika je leta 2009 na naboru izbrala Oklahoma City Thunder. Po treh letih se je preselil v Houston, kjer je odigral sedem zaporednih sezon. V zadnjih dveh je osvojil priznanje za najboljšega strelca lige, lani je bil proglašen tudi za najkoristnejšega igralca (MVP).

Je sedemkratni udeleženec All-Star tekme ter eden najboljših in najboljše plačanih igralcev v ligi, saj na leto zasluži kar 38 milijonov dolarjev.

James Harden | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.