Šport > Košarka
1776 ogledov

Napoved legende dvignila na noge Dončićev Dallas

Luka Dončić
Nekdanji NBA zvezdnik je prepričan v uspeh Dallas Mavericks.

Tim Hardaway, nekdanji košarkarski zvezdnik, dolgoletni član lige NBA (1989-2003) in oče košarkarja Dallas Mavericks Tima Hardawayja Jr., je razkril svoja pričakovanja za prihajajočo sezono lige NBA.

Hardaway je prepričan, da se teličkom obeta končnica, kar bi se zgodilo prvič po letu 2016. Med glavnimi akterji Dallasovega preporoda poleg najboljšega novinca lanske sezone Luke Dončića vidi še svojega sina in povratnika Kristapsa Porzingisa.

"V Dallasu so zelo lačni uspehov. Tim je bil lani poškodovan, zdaj je 100-odstoten. Porzingis je izpustil celotno lansko sezono in ga že močno srbijo prsti. Ekipa je pripravljena zmagovati," je prepričan 52-letnik.

"Cuban (Mark, lastnik moštva, op.a) je ustvaril precedens. Imajo močne temelje in če bodo ostali zdravi, imajo lepe možnosti v zahodni konferenci. Todat morali bodo verjeti in igrati trdo košarko. Igrati morajo složno in čvrsto. Naloga ni lahka, vendar mislim, da se Dallas lahko uvrsti v končnico. Letos jim bo to uspelo. Sedmo ali osmo mesto. Treba se je samo uvrstiti v končnico, potem je vse mogoče," je dodal Hardaway.

Nekdanji organizator igre, znan predvsem po smrtonosnem preigravanju, je v ligo NBA vstopil kot 14. izbor drafta 1989. V karieri je igral za Golden State Warriors, Miami Heat, Dallas Mavericks, Denver Nuggets in Indiano Pacers.

Je petkratni udeleženec All-Star tekme, član prve peterke (1997) in trikratni član druge peterke (1992, 1998, 1999). Leta 1990 je bil izbran v najboljšo peterko novincev. Njegovo povprečje v NBA znaša 17,7 točke, 8,2 podaje in 1,6 ukradene žoge na tekmo.

Dallas Mavericks od osvojitve šampionskega prstana (2011) niso več napredovali v drugi krog končnice. Po naslovu so štirikrat izgubili v prvem krogu (2012, 2014, 2015, 2016)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice