Šport > Košarka
1708 ogledov

Nekdanji velik up lige NBA odhaja v zapor

Sebastian Telfair Profimedia
Deset let je prebil v ligi NBA, zdaj jih bo nekaj tudi za rešetkami.

Sebastian Telfair je bil leta 2004 izbran za najboljšega srednješolskega košarkarja v ZDA in si tako prislužil prestižno nagrado Mr. Basketball. Sledila je desetletna NBA kariera, zdaj pa bo moral tri leta in pol preživeti v zaporu. Obsojen je zaradi nezakonite posesti orožja. Grozilo mu je tudi 15 let zapora.

Telfaira sta sicer 'zašila' pravzaprav dva prometna prekrška. Leta 2017 je policija ugotovila, da je njegovo vozilo nepravilno parkirano, ob začetku postopka pa so zavohali marihuano. Sledila je preiskava avta, poleg marihuane pa so policisti našli še tri pištole, polavtomatsko puško in strelivo.

To je bil že njegova druga kršitev istega zakona, zato bo zdaj moral za rešetke. Leta 2007 so ga namreč zaustavili zaradi prehitre vožnje, pod njegovim sedežom pa našli nabito pištolo. Takrat je bil obsojen na triletno pogojno kazen, NBA pa ga je suspendirala za tri tekme.

Telfair se je po fantastični srednješolski karieri odločil, da ne bo zaigral na univerzi in se je takoj odločil za NBA nabor. Kot 13. na draftu so ga leta 2004 izbrali pri ekipi Portland Trail Blazers. Košarkar visokih pričakovanj kasneje ni potrdil. V najmočnejši ligi na svetu je igral deset let, nosil je tudi drese Bostona, Minnesote, La Clippersov, Clevelanda, Phoenixa, Toronta in Oklahome Cityja.

Skupno je v karieri odigral 564 tekem s povprečjem 7,4 točke na dvoboj. Najboljši dve sezoni je preživel pri Volkovih iz Minnesote, kjer je v povprečju vpisal skoraj deset točk na tekmo in zabeležil več kot pet asistenc na dvoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.