Dončić razkril svoje mnenje o Kiddu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najboljši slovenski košarkar ima pred začetkom nove sezone pred očmi samo en cilj - osvojitev šampionskega prstana!
Oglej si celoten članek

Luka Dončić ni samo prihodnost, temveč tudi sedanjost najmočnejše košarkarske lige na svetu. Enaindvajsetletnik je v samo treh sezonah postal postal globalna športna ikona, zdaj pa je pripravljen na to, da svojo kariero ponese na še nekoliko višji nivo.

Potem ko je v treh letih posegel po prestižnih individualnih priznanjih, pa  v ospredju še naprej ostaja želja po ekipnem uspehu, h kateremu bo, se nadeja Dončić, pripomogla prevetritev strokovnega štaba, v okviru katere bo mladi zvezdnik ponovno združil moči s pomembnim tvorcem slovenske košarkarske pravljice Igorjem Kokoškovim.

Nerešno za zdaj ostaja vprašanje Gorana Dragića, ki naj bi bil blizu prihodu v Dallas, a zadnje informacije niso najbolj vzpodbudne.

V intervjuju z novinarji Marce je Dončić potegnil črto pod olimpijski nastop slovenske izbrane vrste in se dotaknil še nekaterih zanimivih tem, ko so pričakovanja pred novo sezono, prihod Jasona Kidda in napovedane spremembe pravila glede namernega iskanja osebne napake pri metu za tri točke.

Foto: Instagram ... o nehvaležnem četrtem mestu, ki ga je Slovenija osvojila na OI: "Vedno pravim, da je četrto mesto najslabše od vseh. Vesel sem, da smo se uvrstili na OI, kar ni bilo lahko. Veliko smo dosegli, na žalost pa bi lahko še precej več."

... o reprezentančni prihodnosti: "Če bo šlo vse dobro, potem sem prepričan, da bom še branil reprezentančne barve."

... o pričakovanjih za sezono: "Naredili smo kar nekaj sprememb, še zlasti v strokovnem štabu, a cilj ostaja isti, to je, da se potegujemo za naslov. Zelo se veselim sezone, ki je pred nami."

... o Jasonu Kiddu: "Mislim, da je odličen trener, ki se zelo dobro spozna na košarko in vodenje ekipe. To je odlična priložnost za rast in mislim, da mi bo v veliko pomoč."

... o možnosti Mavsov za naslov NBA prvaka: "Vedno se lahko boriš. Bomo videli, kako se bo odvijala sezona, a po mojem mnenju smo lahko blizu. Ne vem, koliko igralcev bi še potrebovali. To se bo videlo, ko bomo začeli igrati."

... o napovedih, da se bosta v finalu udarila moštvi Brooklyn Nets in Los Angeles Lakers: "Ne vem. Med sezono se lahko marsikaj zgodi. Pridejo poškodbe, slabi trenutki. Težko je napovedovati. Obe ekipi sta se okrepili, a sezona je nepredvidljiva."

... o napovedani spremembi pravil glede namernega iskanja osebnega napake: "Karkoli pripomore k izboljšanju igre, je dobrodošlo."

... o morebitnih negativnih vplivih novih pravil: "Ne verjamem, da bo to negativno vplivalo name. Tako kot vse drugo, se bo tudi to pokazalo, ko bomo začeli igrati."

... o novi pogodbi in kaj to pomeni za njegov pristop k četrti sezoni: "Nič se ni spremenilo. V sezono se podajam na enak način kot v prve tri."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.