Dončić s Slovenci kmalu del nepozabnega spektakla proti ekipi ZDA?

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska košarkarska reprezentanca na čelu z Luko Dončićem utegne prihodnje leto postati del edinstvenega košarkarskega spektakla na španskih tleh.
Oglej si celoten članek

Slovenija z Luko Dončićem, novopečeni evropski prvak Španija in olimpijski prvak – reprezentanca ZDA utegnejo biti drugo leto del izjemnega košarkarskega spektakla, ki si ga močno prizadeva organizirati Španska koškarkarska zveza (FEB). Šlo bi za prijateljske tekme še pred izvedbo Svetovnega prvenstva v košarki, Luka Dončić pa bi, v kolikor bi se scenarij FEB uresničil, končno lahko dobil priložnost, da se s svojimi rojaki zoperstavi najboljši reprezentanci na svetu – reprezentanci ZDA. Blizu tega zmenka je bil Dončić s kolegi že lani, a je Nicolas Batum imel svoje načrte z blokado Prepeličevega polaganja v polfinalu olimpijskih iger v Tokiu. 

Zamisel FEB je organizirati "Turnir vseh turnirjev", kot so ga označili pri španskem AS-u in naj bi že dobil zeleno luč za izvedbo organizacijo. Potekal bo na kultnem nogometnem stadionu La Cartuja v Sevilli, po dosedanjih napovedih bi si lahko posamično tekmo "na prostem" ogledalo kar 40.000 gledalcev. Kakšno čast je doletela Slovenija, da je bila vključena v pogovore za turnir, ni treba posebej izpostavljati. Seveda je razlog jasen: to je Luka Dončić, ki je magnet za gledalce in sponzorje, kjer koli se pojavi. "Pogajanja za potrditev turnirja med ZDA-Slovenijo-Španijo potekajo zelo dobro," danes piše španski AS.

Spomnimo: španska in slovenska košarkarska zveza sta v preteklosti odlično sodelovali, spomnimo se, da je bila prav reprezentanca Španije del spektakla na otvoritvi stožiške dvorane v Ljubljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.