Dončić: To je sramota!

Foto: Epa luka dončić
Slovenski košarkar ni skoparil s kritiko.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je na gostovanju v Moskvi zabeležil še drugi poraz na zadnjih treh evroligaških tekmah. S končnim izidom 93:87 se je zmage nad Španci veselil moskovski CSKA.

Evroliga Dragić in načeti Dončić polnila koš

Madridčani so vse možnosti proti vodilni ekipi Evrolige zapravili v prvem polčasu, še zlasti v uvodni četrtini, ob koncu katere so zaostajali za 22 točk (33:11).

V nadaljevanju srečanja so na krilih Luke Dončića (21 točk, 5 skokov, 5 podaj), ki mu je na pomoč priskočil tudi Anthony Randolph (6 točk), uspeli vzpostaviti ravnotežje na parketu, a zmaga domačih nikoli ni bila pod vprašajem.

Foto: Profimedia luka dončić "Čestitam CSKA za zmago. Tekma je bila za nas eno veliko razočaranje. Prva četrtina je bila nesprejemljiva. Preprosto nas ni bilo. Povedli so za 20 točk, nato smo se tri četrtine lahko kosali z njimi. Proti takšni ekipi ne moreš igrati 30 minut. Razočaran sem, da nismo igrali kot ekipa, kakršna smo v resnici. Poskušali smo se vrniti, a zaostanek je bil prevelik. Upam, da smo se iz tega kaj naučili," je po tekmi dejal trener Reala Pablo Laso.

Kritičen je bil tudi slovenski košarkarski čudežni deček, ki je na temo katastrofalnega uvoda dejal: "Odigrali smo dober drugi polčas, vendar nam ni pomagalo, saj smo prvega odigrali tako slabo. Še zlasti prvo četrtino. To je bila katastrofa, sramota. To nismo mi. Nismo se spoštovali. Prvi polčas smo jim podarili, medtem ko sami nismo naredili ničesar. Tekem ne moremo začenjati na takšen način. Treba se bo posvetiti delu."

Moskovčani so se na Real dobro pripravili, pa je po tekmi razkril nekdanji dolgoletni član španskega velikana Sergio Rodriguez. "Delali smo na tem, kako igrati z Realom. To je velika zmaga. Z Realovimi fanti sem odigral ogromno tekem, vendar sem vesel, da sem pomagal svoji ekipi," je dejal španski košarkar.

Real se po 21. krogih (13-8) nahaja na petem mestu evroligaške lestvice, na vrhu še naprej kraljuje CSKA (17-4).

Vrhunci Luke Dončića:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.