Dončić tretji najboljši v zgodovini, pred njim le Jordan in Shaq

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Luka Dončić in Kristaps Porzingis sta na tekmi z New Orleans Pelicans prispevala 82 od 143 točk Dallas Mavericks.
Oglej si celoten članek

"Tokrat smo lahko videli, česa sva oba sposobna in kaj lahko doseževa skupaj," je po četrti zaporedni zmagi Dallasa dejal Kristaps Porzingis. "Ta tekma je bila ena od tistih, ko sva oba bila razpoložena. To nam bo dalo energijo tudi za naprej," je  prepričan latvijski velikan.

Eksplozija Dve točki v prvi četrtini, na koncu pa Dončićev rekord kariere

"To je bila ena tistih tekem, ko se nama je obema vse poklopilo. Seveda ne bo vsaka tekma takšna, vendar mislim, da smo na pravi poti. Še naprej bomo gradili na tej kemiji," je napovedal Porzingis.

Foto: Print Screen

Čeprav trener Rick Carlisle po tekmi ni mogel nameniti pohvale igri v obrambi, pa je Dallasov napad deloval kot dobro naoljen stroj skozi vso tekmo. "Nedvomno je bila to tekma za gledalce. Strelsko gledano sta obe moštvi imeli izjemne trenutke. Nam je proti koncu uspela tudi kakšna obrambna akcija, kar je povečalo razliko na koncu," je ocenil Carlisle.

Dallas je dobil četrto tekmo v manj kot tednu dni, pred tem je bil uspešen zgolj na eni od devetih. Počasi, a vztrajno se telički spet približujejo 50-odstotnemu izkupičku, kar pa v tem trenutku ne bi zadostovalo za preboj v končnico. Dallas (13-14) je trenutno na devetem mestu zahodne konference, kjer ima s tekmo več zmago manj od Golden State Warriors (14-12).

Dallas na nogah Dončić povzročil popolno evforijo: "Ali je to resnično?"

Dončić je po tekmi dejal, da je vrnitev na zmagovita pota močno vplivala na njegovo razpoloženje na igrišču. "Predvsem to, da spet zmagujemo. Ujeli smo ritem. Štiri zaporedne zmage. Samo tako moramo nadaljevaiti," je dejal slovenski košarkar.

Foto: Print Screen

Še en odmeven dosežek

Dončić je postal tretji najhitrejši košarkar v zgodovini, ki je v ligi NBA zabeležil 4000 točk. Enaindvajsetletnik je za dosego tega mejnika potreboval 159 tekem oziroma pet tekem več od Shaquilla O'Neala (154).

Rekorder je največji košarkar vseh časov Michael Jordan, ki je 4000 točk presegel v samo 134 tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.