Dončić v prvi peterki, znani tudi druga in tretja

Foto: Epa dragić butler
NBA je objavila seznam košarkarjev, ki tvorijo tri najboljše peterke v sezoni 2019/2020.
Oglej si celoten članek

Slovenskega košarkarja Dallasa Luko Dončića so izbrali v najboljšo peterko letošnje sezone severnoameriške lige NBA. Poleg njega so v njej še Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), James Harden (Houston Rockets), LeBron James in Anthony Davis (oba Los Angeles Lakers).

Velikan Dončić v družbi LeBrona, Giannisa, Hardna

Dončić se je v svoji drugi sezoni - lani so ga izbrali za najboljšega novinca - prvič prebil v končnico, v kateri je moral s svojimi Mavericks priznati premoč ekipi Los Angeles Clippers.

James in Anetokunmpo sta bila izbrana neposredno, na glasovanju pa so sledili Harden (474 točk), Davis (455) in Dončić. Ta je letos v 61 tekmah v povprečju dosegal 28,8 točke, zbiral pa 9,4 skoka in 8,8 podaje.

Pravi vodja Dragić: "Ker mi ekipa zaupa, sem lahko to, kar sem"

V drugo peterko so bili izbrani Kawhi Leonard (LA Clippers), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Chris Paul (Oklahoma Citry), Pascal Siakam (Toronto Raptors) in Damian Lillard (Portland Trailblazers).

V tretji peterki so Jayson Tatum (Boston Celtics) in soigralec Gorana Dragića pri Miamiju Jimmy Butler, Rudy Gobert (Utah Jazz), Den Simmons (Philadelphia 76ers) ter Russell Westbrook (Houston Rockets).

Komentar Kdo se spomni Game Boya?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.