Dončić vendarle na olimpijskih igrah?

Foto: Profimedia
Liga NBA odloča o koledarju za prihajajočo sezono.
Oglej si celoten članek

Po maratonski sezoni 2019/20, ki se je sklenila s slavjem LA Lakers, bo kmalu prišel čas za začetek nove izvedbe NBA tekmovanja.

Datum začetka še ni uradno dogovorjen, so pa onstran Atlantika že sporočili, da bo uvod v sezono okrog božiča.

(Pre)dolg jezik "Igralci, kakršen je Butler, niso zaželeni"

Po pisanju ameriških medijev naj bi se NBA začela 22. decembra, v rednem delu pa naj bi vsaka od ekip namesto 82 odigrala le 72 tekem.

Tako bi bilo dovolj časa, da se sezona 2020/21 spravi pod streho do 23. julija, ko naj bi se začele olimpijske igre v Tokiu.

Kvalifikacije za OI bodo na sporedu med 22. junijem in 4. julijem 2021.

Foto: Epa Tokio koronavirus OI 2020

Večina NBA ekip bi po predvidenem scenariju že nekaj tednov pred igrami končala s tekmovanjem, kar bi lahko pomenilo, da se bodo zvezdniki lahko odzvali na klice svojih reprezentanc.

V Sloveniji, evropski prvakinji iz leta 2017, seveda močno upamo, da bo za izbrano vrsto na olimpijskih igrah (če se bo Slovenija prek kvalifikacijah tja sploh uvrstila) lahko zaigral Luka Dončić.

V NBA sta od Slovencev še Vlatko Čančar in Goran Dragić, a je slednji že pred časom sklenil svojo reprezentančno kariero. 

Preobrazba Čančar neprepoznaven, tudi v Denverju šokirani

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.