Dončić šokiran nad vprašanjem: "To sprašujete mene?"

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
San Antonio Spurs so s košem v zadnji sekundi premagali Dallas Mavericks (119:117).
Oglej si celoten članek

Odločilni koš je prek Doriana Finney-Smitha pol sekunde pred koncem dosegel DeMar DeRozan, kar je ostrogam prineslo prvo zmago ne treh tekmah z Dallas Mavericks v letošnji sezoni.

NBA Drama na koncu, odločitev padla pol sekunde pred zvokom sirene

Pol sekunde ni zadostovalo za preobrat Dallasa, zadnji met je z velike razdalje zgrešil Luka Dončić, ki je tekmo končal z 29 točkami, tremi skoki in sedimi podajami ob 59-odstotnem metu iz igre (10/17) in 25-odstotnem metu za tri točke (2/8).

Po porazu se je na tapeti znašel trener Dallasa Rick Carlisle, ker ni zaukazal podvajanja na DeRozanu. Kot je kasneje priznal izkušeni strateg, so se v ekipi pogovarjali o možnosti dvojnega pokrivanja, vendar so na koncu ubrali drugačno strategijo, kar se je izkazalo za veliko napako.

Hoja po robu Kako resna je Dončićeva težava? Trener: "Ne skrbi me preveč"

"Težak poraz. Razočarani smo. Na trenutke smo igrali zelo dobro, a v ligi NBA je treba na visokem nivoju odigrati vseh 48 minut. Na koncu smo se uspeli prbližati, vendar je težko računati na povratek v zadnjem hipu," je povedal trener.

"Pogovarjali smo se o podvajanju DeRozana, vendar se nismo odločili za to. Odločili smo se, da ga bo Doe-Doe pokrival ena na ena. Če zdaj pogledam nazaj, bi morali podvajati. To je moja odgovornost. Jaz sem se tako odločil," je krivdo nase prevzel Carlisle.

Foto: Print Screen

Slovenski as je bil po tekmi redkobeseden: "Zelo sem razočaran. To je vse, kar imam povedati." Komentiral je tudi odločilni koš DeRozana. "Zadel je izjemen met. Odigrali smo dobro obrambo. Čestitam mu," je dejal.

Novinarji so ga nato vprašali, zakaj se v ekipi niso odločili za podvajanje, kar je Dončića vidno presenetilo. "To sprašujete mene?" je vprašal začudeno. "Kar je med nami, naj ostane med nami. Tega ni potrebno razkrivati medijem," je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.