Dončić zamenjal šport manj uspešno kot Roglič

Foto: Profimedia Luka Dončić
Luka Dončić se precej bolje znajde na košarkarskem parketu.
Oglej si celoten članek

V zadnjih tednih je slovensko javnost navdušil Primož Roglič, ki je na svoji športni poti več kot uspešno zamenjal smučarske skoke s kolesarstvom. Pri 21. letih ni imel svojega kolesa, osem let kasneje je v nedeljo že osvojil tritedensko dirko.

Tokrat se je moral s spremembo športa soočiti še en slovenski športni dragulj. Luka Dončić je oranžno košarkarsko žogo zamenjal s precej manjšimi teniškimi žogicami, saj je nastopil na zdaj že tradicionalnem dobrodelnem teniškem turnirju, ki ga vsako leto pripravi sveže upokojeni Dirk Nowitzki.

Nemec se je v rani mladosti ukvarjal prav s tem športom. "To je bil moj prvi šport pri štirih, petih letih, nekako sem ga igral celo tekmovalno. Pri sedmih letih sem bil celo rangiran na Bavarskem v svoji starostni kategoriji," je v enem izmed pogovorov pojasnil Nowitzki, ki je bil velik občudovalec Steffi Graf in predvsem Borisa Beckerja. "Nekoč sem šel k frizerju in mu dejal, da želim imeti frizuro kot Boris," se je spomnil najboljši evropski igralec v zgodovini lige NBA.  

Nesporazum Dončić spravil v zadrego Nowitzkega

Kasneje se je odločil za košarko: "Če pogledam nazaj, je bila to prava odločitev, a takrat je bila zelo težka." Tenisa sicer kasneje kakšno desetletje ni igral, zdaj pa ima ob svoji hiši tudi teniško igrišče. "Vseskozi gledam tenis. Ko odidejo otroci v posteljo, kakšen navaden torek sedim na kavču in preklopim na teniški kanal in si ogledam dvoboj prvega kroga na nekem turnirju v Aziji. Sem velik čudak."

Če Gordon Hayward zase pravi, da je najboljši tenisač med NBA košarkarji, Nowitzki ga je že večkrat povabil na svoj turnir, a se ga zvezdnik Bostona še ni uspel udeležiti, pa to (zaenkrat) ne velja za Dončića. Ta je sicer vidno užival na terenu, preobrazba iz košarkarja v teniškega igralca pa je pri njem nekoliko manj verjetna kot Rogličev zasuk od skokov h kolesarstvu.

Luka je letos na teniškem turnirju v Umagu na tribuni sicer stiskal pesti za najboljšega Slovenca na ATP lestvici, Aljaž Bedene pa je v hrvaškem letovišču klonil v četrtfinalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.