Šport > Košarka
9496 ogledov

Dončić spravil v zadrego Nowitzkega

nowitzki dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić si je moral izboriti udeležbo na dobrodelnem teniškem turnirju Dirka Nowitzkega.

Legendarni nemški košarkar Dirk Nowitzki je v nedeljo organiziral tradicionalni teniški turnir z dobrodelno noto, na katerega pa ni nameraval povabiti svojega nekdanjega soigralca. Dončiću to ni bilo povšeči, zato je Nowitzkega pobaral, zakaj ni dočakal njegovega klica.

"Komentiral sem njegovo objavo na instagramu in ga vprašal, zakaj me ni povabil. Tako sem dobil povabilo," je na druženju z novinarji v nedeljo razkril slovenski košarkar. "Ne vem, kako dobro igram tenis. Zagotovo ne preveč dobro, vendar sem vesel, da sem tukaj in da lahko pomagam Dirku," je dodal.

Nowitzki svojega "naslednika" v moštvu Dallas Mavericks ni povabil zato, ker ni bil prepričan o njegovih teniških sposobnostih. Potem ko mu je Luka ponudil svojo pomoč, ga je povabil domov, da bi se na lastne oči prepričal, ali zna igrati.

luka dončić dirk nowitzki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Toda Dončić se vabilu ni odzval. "Nisem vedel, da igra tenis. Vprašal me je, zakaj ga nisem povabil. Rekel je, da zna igrati. Povabil sem ga k sebi, da ga preizkusim," je v promocijskem intervjuju povedal Nowitzki.

"Ali je Luka vedel, da ga želiš preizkusiti?" je vprašal novinar. "Ne vem. Nisem prepričan. Rekel se mu, da bo tako prišel v ritem," je v smehu odvrnil sveže upokojeni Nemec. "Ni se pojavil, tako da je njegov tenis še vedno uganka," je še dejal Nowitzki.

Dončić: "To ni res!"

Trditvam, da se je "preizkusu" izognil zaradi domnevnih klubskih obveznosti, kot je trdil Nowitzki, je Dončić oporekal. Kot kaže je med njima prišlo do nekakšnega nesporazuma. "Ne, to ni res. Vprašajte Dirka, kaj se je zgodilo," je mentorja v zadrego spravil 20-letnik.

"Poslal sem mu sporočilo, naj pride v ponedeljek, ker je šla ekipa v torek v Miami. Očitno se nisva razumela. Njegova angleščina ni najboljša, morda je bil še vedno na slovenskem času," je zbrane novinarje nasmejal Nowitzki in dodal, da je Dončićeva prisotnosti vsekakor dobrodošla popestritev.

Aktualni novinec leta v ligi NBA je na dobrodelni prireditvi lahko pokazal svoje teniške sposobnosti, sodeč po objavah družbenih omrežjih pa se je pri tem tudi zelo zabaval.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

had a great time at @thednfoundation !!💪🎾

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice